Balık Kavağa çıkarda, Tosbağa çatıya çıkamaz mı?

Balık Kavağa çıkarda, Tosbağa çatıya çıkamaz mı?

ÇATIDA YOLUNU ARAYAN KAPLUMBAĞAYI İTFAİYE KURTARDI

(ÖZEL HABER) Ölümcül virüs için dünyanın hemen tüm ülkeleri alınan çok sıkı önlemler sayesinde korunmaya çalışırken doğa’da da etkileri görülmeye başlandı.

Her hafta cumartesi ve pazar günleri yanında özellikle 3 gün süren tam gün sokağa çıkma yasağı nedeniyle hava kirliliği önemli bir şekilde azaldığı gözlemlenmişti. Bunun yanında yine sokağa çıkma yasakları nedeniyle doğa tam bir sessizliğe bürünmüş bunun sonucu ayılar, domuzlar, tilkiler ve kurtlar kentlere ve köylere inmişlerdi. Doğanın bu ilginç değişimi Bandırma’da da görüldü. Tekel otoparkındaki yıkama yerinin galvaniz çatısında gezinen bir kaplumbağa görenleri şaşırttı.

  2 günden beri sabahları görülen ve nereden geldiği belli olmayan kaplumbağa galvaniz çatıda bir çıkış yolu aradığı ancak yolunu bulamadığını gören vatandaş itfaiyeye haber verdi. Kısa zamanda olay yerine gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden iki görevli galvaniz olan çatı üstünde sıcağın da etkisiyle otlar arasında korunan kaplumbağayı gizlendiği yerden aldı.

Zor durumda kalan kedi, köpek, kuş; hatta at ve inek gibi hayvanları kurtardıkları bilinen itfaiyenin bu sefer bir yavru kaplumbağayı kurtarmasını görenleri sevindirdi. İtfaiye görevlileri, yavru olduğu görülen kaplumbağayı doğaya salacaklarını söyledi.

HABERİN İÇİNDEN: Doğada yaşaması gereken kaplumbağanın çatıda ne işi vardı… Hadi kedi olsa anlarım da hem de güneşte ısınan galvaniz çatıya herhalde uçarak gelmedi. Sabah serinliğinde çatıda şaşkın şaşkın dolaşan sevimli kaplumbağa ümitsizce gidecek yer aradı durdu… Kedi, köpek veya kuş olsa hadi kolay da, ama bu kara kaplumbağası; hem de bir yavru… Tahminime göre kaldırım kenarında gelişmiş otlar var. Sokak yasağı nedeniyle kimsenin olmadığı bir günde muhtemelen kırlık bir yerden sorumsuz bir kişi tarafından alınan kaplumbağa, kaldırırım kenarındaki otlar arasına bırakılmış, oradan da 50 santim kadar alçak olan galvaniz çatı üstüne düşmüş olabilir… Erdem ÖZCAN



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli