BALIK ÖLÜMLERİ MECLİS`E TAŞINDI

BALIK ÖLÜMLERİ MECLİS`E TAŞINDI

Havutça, Yeni Ziraatli Köyündeki gölette toplu balık ölümlerini Meclis gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Yeni Ziraatli Köyündeki gölette toplu balık ölümlerini Meclis gündemine taşıdı.

Havutça, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e yönelttiği soru önergesinde köylülerin mağduriyetlerinin nasıl giderileceğini sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Yeni Ziraatli Köyünde tarımsal sulamada kullanılmak üzere köylülere tahsis edilen gölette balık ölümleri meydana geldiğini Bakan Eker’e anımsatarak, köylülerin gölete bırakılan biyolojik ve kimyasal atıklar nedeniyle balık ölümleri yaşandığı iddialarını yanıtlamasını istedi. “Gölette neden toplu balık ölümleri yaşanmıştır?” diye soran Havutça, Bakanlığın bu ölümlerle ilgili incelemeler sonrasında hangi çalışmaları da yapacağını açıklamasını istedi.

Havutça’nın önergesi şöyle:
“Bandırma Yeni Ziraatli Köyünde tarımsal sulamada kullanılmak üzere köylülere tahsis edilen gölette balık ölümleri meydana gelmiştir. Köylülerimizin tarımsal sulama için kullandıkları gölette 10 yıl önce balık popülasyonunu arttırmak için yayın, sazan, çapak, dere kefali bırakılması sonucunda köye bu balıklardan ek gelir de sağlanmaktadır.

1-      Gölette neden toplu balık ölümleri yaşanmıştır?
2-      Toplu balık ölümlerinin nedeni, köylülerimizin iddia ettiği gibi köyün çevresinde kurulu bulunan endüstriyel hayvan çiftliklerinin gölete bıraktıkları biyolojik ya da kimyasal atıklar mıdır? Denetim yapıtınız mı?
3-      Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bandırma İlçe Müdürlüğü’nün sudan aldığı numunelerin sonuçları sonrasında hangi işlemleri yapacaksınız?
4-      Köylülerin mağduriyetinin giderilmesi için hangi talimatı verdiniz?”



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli