Balık sezonu bereketiyle başladı

Balık sezonu bereketiyle başladı

Balık yasağının sona ermesi ile önceki gece denize açılan tekneler Palamut ve Hamsi bolluğu ile geri döndü

1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla yeni balık sezonunun açılmasıyla birlikte "Vira Bismillah" diyerek denize açılan tekneler ağlarını balıkla doldurarak geri döndüler. Bazı tekneler hamsi, bazı tekneler ise palamut ağı ile başladığı yeni sezonda, ağlara takılan balık popülasyonu yüzleri güldürdü.

Erdek'li tanınmış balıkçılardan Suyolcu balık teknesi körfez açıklarında attığı ağlarına palamut bolluğu geldi. Suyolcu teknesi sadece akşamki sortide 6 bin çift palamut yakalayarak sezonun en şanslı teknesi olarak kayıtlara geçti.

10 kişilik tayfa gurubuna sahip Suyolcu teknesinin sabaha karşı çektiği ağlarında 6 bin çift palamut yakalanması, Balık hallerinde de sevinçle karşılandı. Sezon itibariyle balık bolluğu yaşanması noktasındaki beklentiler de böylece Suyolcu Balık teknesinin tahminleri şaşırtmayan avcılığı, tezgahlardaki etiketleride etkiledi.

300 gram ve üzeri, 400 gram ve üzeri, 600 gram ve üzeri olarak 3 boya ayrılan palamutlar parakende satış tezgahlarında 40 tl, 50 tl ve 70 tl olarak yeniden fiyatlandırıldı.

 



Anahtar Kelimeler: Balık sezonu bereketiyle başladı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı