Balıkesir Büyükşehir, Edremit köy olsun!...

Balıkesir Büyükşehir, Edremit köy olsun!...

Edremit Demokratik Sol Parti (DSP) ilçe Başkanı Mehmet Görk, Edremit'e yapılabilecek en büyük kötülük budur. Bu hatadan hemen dönün” dedi.






Edremit Demokratik Sol Parti (DSP) ilçe Başkanı Mehmet Görk, Edremit'e yapılabilecek en büyük kötülük budur. Bu hatadan hemen dönün” dedi.

Edremit Demokratik Sol Parti (DSP) ilçe Başkanı Mehmet Görk,Balıkesir merkezde Altı Eylül ilçesi ile Karesi ilçesi, Edremit Körfezinde ise Zeytinli, Akçay ve Güre Belde Belediyelerinin birleşimi ile Altınoluk İlçesi oluşturulurken Edremit'in on binlerce yıldan bu güne denizle bağlantısının bu proje ile kesilmesine tepki verdi.

Cumhuriyet Döneminden bu yana Edremit'in hep cezalandırıldığını, bu proje ile Edremit'e son noktanın konulduğunu söyleyen Görk, Edremit ilçesinin küçültüldüğünü ve Edremit'in Kazdağı, Hanlar Mevkisi ile Edremit Ovasının bir kısmına hapis edilmesi anlamına geldiğini ve ‘Edremit Körfez Havalimanı' adı ile de daha önce de cezalandırıldığını ifade etti.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR, EDREMİT KÖYE DÖNÜŞECEK!

Edremit'e bağlı CHP'li belediyelerin tamamı Zeytinli, Akçay ve Güre Belediyelerinin birleşimi ile Altınoluk İlçesi” oluşturulurken Kadıköy'ün Edremit'e bağlanacağı bilgileri sızdırıldığı haberini aldık diyen DSP ilçe Başkanı Mehmet Görk, Edremit'te yazık ediliyor. Bu yükün altından hiçbir siyasi kuruluş ve kişiler kalkamaz. Herkes aklını başına alsın. Bu günkü belde belediyelerinin sınırlarına bakılınca on binlerce yıl önce kuruluş tarihi olan ve asırlardır denizle hiç bağlantısı kesilmeyen bu körfeze Edremit Körfezi” adı verilen bir ilçe tarihinde ilk kez denizden koparılıp bir kara toprağa bağlı hale getiriliyor. Edremit'e yapılabilecek en büyük kötülük budur. Bu hatadan hemen dönün” diye sert uyarılarda bulundu.

BARİ EDREMİT KÖRFEZİ” ADINIDA DEĞİŞTİRİNİZ!

Sızan haberlere göre Edremit ilçesinin küçültüldüğünü ve Edremit'in Kazdağı, Hanlar Mevkisi ile Edremit Ovasının bir kısmına hapis edilmesi anlamına geldiğini ve ‘Edremit Körfez Havalimanı' adı ile de cezalandırıldığını ifade eden Başkan Mehmet Görk,  Bari ‘Edremit Körfezi'nin adını da değiştiriniz, olsun bitsin. Balıkesir, Büyükşehir belediyesi olurken, Edremit köy haline getirilemez. Bu projeyi kim çizdiyse Edremit halkına hesap vermeli ve bu proje kabul edilemez” dedi.


TÜRKİYE'DE 13 İL BÜYÜKŞEHİR OLUYOR

Balıkesir'in Büyükşehir yapılması ile 12 ilin daha Büyükşehir olması için TBMM`ye kanun teklifi verilirken, Aydın, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van`ın Büyükşehir belediyesi olmasına ilişkin kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı`na sunuldu.

VALİLER İLE BAŞKANLARA DİPLOMATİK PASAPORT”


Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile 56 milyon kişi, Büyükşehir belediye sınırları içinde yer alacak. Tasarı, 29 il özel idaresi, 1591 belde belediyesi ile 16 bin 82 köyün tüzel kişiliğinin sona ermesini öngörülürken, nüfusu 2 binin altındaki 559 belediyenin tüzel kişilikleri kaldırılacak ve köye dönüştürülecek.

Tüzel kişiliği sona eren il özel idaresi, belediye ve köylerden devir sonrası ortaya çıkacak istihdam fazlası personel, kamu kurum ve kuruluşlara devredilecek. Nüfusu 2 Bin`in altında olup kapatılacak 559 Belediye doğal olarak ilçe belediyeleri oluyor. Kanun teklifinde 1591 belde belediyesi kapatılırken yeni ilçelerin kurulmasını da ön görülürken, İl Valileri ile Büyükşehir Belediye Başkanlarına devlet tarafından Diplomatik Pasaport” verilecek. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli