Balıkesir Emniyetinden başarı

Balıkesir Emniyetinden başarı

Havran cinayeti 11 yıl sonra çözüldü




Havran ilçesinde 04.01.2001 günü,meydana geldiği öne sürülen trafik kazası sonucu ölümün, aslında cinayet olduğu 11 yıl sonra ortaya çıktı.

V.Ç. isimli kişi, trafik kazası sonucunda yaralandığı öne sürülerek getirildiği Edremit Devlet Hastanesi'nden, İzmir'e gönderilmesinin ardından tedavi gördüğü hastanede 63 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın talimatları doğrultusunda görevlendirilen özel ekip, Havran Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yaptığı çalışmalar sonucunda olayın, trafik kazası değil, kasten adam öldürme” olduğu kanısına vardı.

Kurulan ekip, yaklaşık 6 aylık çalışmalarının ardından gerçekleştirdiği operasyonda, cinayetle ilişkili olarak R.M., M.K., H.K., F.K., L.K.,,S.K., M.K., T.Ş., C.K., M.Y., ve N.E.'yi yakalayarak, gözaltına aldı.

Olayın aydınlatılmasında görev alan personeli altın ve teşekkür belgeleriyle ödüllendiren Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Son üç yıl içinde, il genelinde faili meçhul cinayet bulunmuyor. Arkadaşlarımız, yine çok titiz ve kararlı bir şekilde faili meçhul, yıllar önce işlenmiş bir cinayet olayının tüm gerçekliği ile ortaya çıkmasını sağlayarak, büyük bir başarı gösterdiler. Kendilerini kutluyor, başarılarının sürmesini diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı