Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri Canbulat: "Bilim insanlığın merkezinde yer alır"

Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri Canbulat:

Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi M. Mürşid Canbulat, Bandırma'da gerçekleşen üç günlük "Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu değerlendirdi.

Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi M. Mürşid Canbulat, Bandırma'da gerçekleşen üç günlük "Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları 2022 Sempozyumu"nu değerlendirdi. Canbulat, sempozyum kapsamında, bilim insanları ve akademisyenlerin ziyaret ettiği Kyzikos ören yerinde şu açıklamayı yaptı:

"Balıkesir ili sınırları içinde 4 resmi kazı var. Bizler de, kültür, sanat ve bilime katkı sunmak için çaba harcıyoruz. Bilim, kentleri anlatabilmek için çok önemli faktördür. Bu bağlamda bilim, insanlığın merkezinde yer alır. Bilim bizlere değil, biz bilime muhtacız. Bu çalışmalarımıza Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz da büyük katkı sağlıyor. Arkeoloji son derece önemli bir bilim dalıdır. Arkeolojiden, birçok bilim dalı da yararlanır. Dünü, bugüne taşımak zorundayız. Geçmişe dönük sosyal ve somut değerleri günümüze aktarma sorumluluğumuz var. Sempozyumumuza ülkemizdeki 20 üniversiteden gelen 100'ün üstünde akademisyen ve bilim insanı katıldı. Çok önemli sunumlar gerçekleşti. Tabii ki bu arkeolojik çalışmaların sürdürülebilir olması çok önemlidir. Bunun için vatandaşlarımızın da konunun önemini kavrayarak katkı sağlaması gerekir."

Canbulat, Gülçin Cömert'in başkanlığında, Edremit'te bulunan Antandros Derneği'nin de örnek çalışmalar yaptığına dikkati çekerek, "Bu çeşit derneklere ihtiyacımız var. Bu derneklere vatandaşlarımız da katkı sağlamalı" dedi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı