Balıkesir madencilik cenneti!

Balıkesir madencilik cenneti!

Balıkesir’de 18 ayrı maden işletmesine onay verildi. Çevre Allah'a emanet...

Balıkesir Kaz Dağları gibi büyük bir ekosistemi içinde barındıran iki ilde projelerin ardı arkası kesilmiyor. Bu yıl toplam 18 madene izin verildi.

TEMA Vakfı’nın verilerine göre yüzde 79’u maden ruhsatlı olan Balıkesir ve Çanakkale’de her gün yeni bir projeye başlanıyor. Sadece bu yıl iki şehir için toplamda 33 yeni maden projesi için adım atılırken, 18 madene ise onay verildi. Daha önce de Kaz Dağları’nda Kanadalı şirket Alamos Gold 350 bin ağacı kesmiş, alanda büyük yıkım yaratmıştı. Bunun yanında büyük şirketlerin çalışmalarının sürdüğü bölgeler için yaşam savunucuları yasal mücadeleyi de devam ettiriyor. 

KALKER ve MERMER

İçinde bulunduğumuz 2023 yılında adım atılan projelerin bazıları şöyle:

Balıkesir’de mermer, kalker, granit ve andezit gibi madenler için projeler düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuran şirketler, projelere onay verilmesi durumunda madenleri işletecek. Acarlar İnşaat, Bigadiç’te mermer ocağı işletmek istiyor. Çevresel etki değerlendirmesi(ÇED) başlayan projenin dosyasında maliyet 7 milyon 770 bin lira olarak belirlendi. İşletme, 99.21 hektarlık ruhsat sahasının içindeki 13.21 hektarda ocağı işletecek.

Proje, aynı zamanda orman sınırları içinde kalıyor. Benzer bir şekilde İz Granit Madencilik’in de Ayvalık’taki projeleri sırada bekliyor. 9 milyon 72 bin lira değerindeki projeyle birlikte 22.8 hektarlık alan içinde granit ocağı projesi gerçekleştirilmek isteniyor. Projenin onay alması durumunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre bağ ve fındıklık olarak belirlenen alanda maden işletilecek.



Anahtar Kelimeler: Balıkesir madencilik cenneti!
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı