Balıkesir Milletvekili Namık Havutça: Parlamentoda AKP faşizmi yaşandı”

Balıkesir Milletvekili Namık Havutça:
 Parlamentoda AKP faşizmi yaşandı”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 4+4+4 yasa tasarısının kabul edildiği Milli Eğitim Komisyonu'nda, AKP faşizmini yaşandığını öne sürdü.






Balıkesir Milletvekili Namık Havutça:
Parlamentoda AKP faşizmi yaşandı”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 4+4+4 yasa tasarısının kabul edildiği Milli Eğitim Komisyonu'nda, AKP faşizmini yaşandığını öne sürdü. Havutça, şunları söyledi:

Komisyon toplantısında AKP İstanbul Milletvekili Harun Karaca', CHP Manisa Milletvekili Özgür Özer'e, AKP Elâzığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ise CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'a saldırdı. Bu arada partimizin Milli Komisyon Üyesi Nur Serter de, tartışmalar sırasında yere düşerek, ezildi. Milli Eğitim Komisyon Üyesi olarak, toplantıda konuşmak için bir gün önce ismimi yazdırdığım halde AKP'li milletvekilleri, beni de iterek, konuşturmadılar. AKP Ankara Milletvekili ve Komisyon Başkanı Haluk İpek, yasa taslağını, maddelerini bile görüştürmeden oylatıp, oy çokluğuyla kabul edilmesini sağladı.Zaten komisyon toplantısından önce kürsü, AKP'lilerin işgâli altındaydı. Bu çirkin olaylar ile ilgili şunları söylemek isterim. Parlamentoda AKP faşizmi yaşanıyor. Teokratik faşizm, ülkeyi teslim aldı. Ancak sonuna dek özgürlükçü ve demokratik parlamenter rejime sahip çıkmaya kararlıyız. Bu mücadelede, halkımızı da bize destek vermeye çağırıyoruz.”



Hasan CEYLAN
13.03.2012 18:16:07
NUS İLE USLANMAYANI ETMELİ TEKDİR TEKDİR İLE USLANMAYANIN HAKKI KÖTEKTİR...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu