Balıkesir polisine Tek-Pem projesi

Balıkesir polisine Tek-Pem projesi

Kalkınma ajansı destekledi (Teknolojik Polis Eğitim Merkezi Projesi)hayata geçti





Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan 2011 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında; İl Emniyet Müdürlüğü adına Asayiş Şube Müdürlüğü TEK-PEM (Teknolojik Polis Eğitim Merkezi) projesi gerçekleştirdi.


21/05/2012–01/08/2012 tarihleri arasındaki proje eğitimine; il merkezindeki Polis Merkez Amirlikleri, Yıldırım Ekipler Amirliği, Motosiklet Tim Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan diğer Büro Amirliklerinde görev yapan Başpolis Memuru ve Polis Memuru rütbelerindeki (396) personel katıldı.

 

Eğitime katılan personele; uzman görevlilerce Asayiş Suçları ile Mücadele ve Soruşturma, Bilişim Yolu ile İşlenen Asayiş Suçları ve Çalışan Destek Programı konularında bilgilendirme yapıldı.

 

Teknolojik Polis Eğitim Merkezi (TEK-PEM) projesi kapsamında, Emniyet Müdürlüğüne, (1) adet Projeksiyon Cihazı, (1) adet Projeksiyon Perdesi, (19) adet Dizüstü Bilgisayar, (1) adet Renkli Yazıcı, (5) adet Masaüstü Bilgisayar, (5) adet Monitör, (2) adet Siyah-Beyaz Yazıcı, (1) adet Tarayıcı, (1) adet Evrak İmha Makinesi ve (1) adet Fotokopi Makinesi kazandırıldı.

 

01/08/2012 günü Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binası toplantı salonunda yapılan sertifka töreninde;

 

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa GÜNDOĞAN yaptığı konuşmada; Balıkesir Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı Teknolojik Polis Eğitim Merkezi (TEK-PEM) projesi, yapılan değerlendirme sonucu 123 proje arasından 11. sırada desteklenmeye hak kazandı. Çağımızın getirdiği teknolojiyi daha iyi kullanarak vatandaş hizmetine sunma çabası içerisinde bulunan Emniyet Müdürlüğümüzün hazırladığı projenin desteklenmesinden duyduğum memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Balıkesir'in huzur ve güvenliği konusunda yapılan çalışmaların yanında; kurumlar arasında ve toplumda farkındalık oluşturan ufuk açıcı, çalışmaların ortaya çıkarılmasında başta Emniyet Müdürümüz Ömer AYDIN'a ve personeline teşekkür ediyorum. dedi.

 

İl Emniyet Müdürü Ömer AYDIN yaptığı konuşmada; Balıkesir Emniyet Müdürlüğü olarak, hizmet içi eğitim programlarında teknolojik imkânları daha iyi kullanmak üzere hazırlamış olduğumuz, Teknolojik Polis Eğitim Merkezi (TEK-PEM) projesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2011 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenmeye hak kazandı.``

 

``Emniyet Teşkilatı olarak hizmet içi eğitim programlarına büyük önem veriyoruz. Bunun yanında personele, Kişisel gelişim konulu konferanslar, görev yaptığı birimlerde uzmanlık eğitimi verilerek hizmet standardını ve kalitesini arttırmak öncelikli hedefimizdir. Kurumların gelişmesi ve kurumsal kapasitelerinin artırılması personelin zaman içerisinde aldıkları hizmet içi eğitimlerin kalitesi ve sayısı ile ölçülmektedir.``

 

``Proje kapsamında Müdürlüğümüze kazandırılan teknolojik cihazlarla Asayiş hizmetleri daha etkin, daha verimli ve daha hızlı yerine getirilecektir. Çağın gelişen imkân ve teknolojilerinden en üst düzeyde faydalanarak, değişen ve gelişen suç türleri ile ilgili politikalar geliştirmek, vatandaş memnuniyeti ve toplum desteğini sağlamak suretiyle suçla mücadeleyi etkin kılmak amacıyla Asayiş hizmetlerini yürüten görevlilerimizin mesleki eğitim düzeylerini dolayısı ile kurumumuzun hizmet kalitesini arttırmayı planlıyoruz.``

 

``Projenin hayata geçirilmesinde başta Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Sayın Mustafa GÜNDOĞAN'a ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Program sonunda; Teknolojik Polis Eğitim Merkezi (TEK-PEM) projesi eğitim kadrosuna teşekkür belgeleri katılımcılara da sertifikaları verildi. 




 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı