Balıkesir Üniversitesi 7. Rektörünü arıyor.

Balıkesir Üniversitesi 7. Rektörünü arıyor.

Rektörlük için Mahir Alkan, Bedriye Tunçsiper, Ahmet Keleş, Hilmi Namlı, Kerim Özdemir, İbrahim Türkmen ve Turgut Kılıç adaylıklarını açıklarken, Rektör Mahir Alkan kendisini desteklemeyen müdürlerin istifasını aldı

Balıkesir Üniversitesinde, tüm öğretim üyelerine tebligat yaparak 30 Ekim 2014 tarihinde rektörlük seçimi yapılacağını duyuruldu.

Tebligatla kanuni seçim süreci başlayan Balıkesir Üniversitesinde, 521 öğretim üyesi 30 Ekim 2014 tarihinde yapılacak olan Rektörlük seçimi için oy kullanacak.

Rektör Adayı olabilmek için Profesör olmanın gerektiği, Balıkesir üniversitesinde Asım Yücel, Aydın Okçu, Necdet Hacıoğlu (2 Dönem), Şerif Saylan ve Mahir Alkan bugüne kadar Rektörlük görevinde bulundular.

7. Dönem Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü için bugüne kadar Mahir Alkan (mevcut rektör), Bedriye Tunçsiper, Ahmet Keleş, Hilmi Namlı, Kerim Özdemir, İbrahim Türkmen ve Turgut Kılıç adaylıklarını açıkladılar.

7 Aday arasından ilk 6 aldıkları oylara göre Yükseköğrenim kurumuna bildirilecek, Yüksek Öğrenim Kurumu bunlardan 3 tanesini Cumhurbaşkanına sunacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`da 3 öğretim üyesi içinden tercihte bulunacak. Bugüne kadar geldiği her makama oy alarak ve sandıktan 1. çıkarak gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Paralel yapı hariç oylara riayet edeceği görülüyor.

Rektörlük seçimi ile ilgili  bir saptama ’da, Balıkesir Üniversitesinde Dekanlıklar vekâleten yürütülmekte ve Rektörlüğün sunduğu isimler 17 Aralık süreci ile birlikte Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından onaylanmamakta.

Mevcut Rektör Mahir Alkanın bir önceki seçim kadrosunda bulunan Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Hilmi Namlı ile Altınoluk Meslek Yüksek Okul Müdürü Turgut Kılıcın aynı bünyeden çıkarak aday olmaları Mahir Alkan’ın geçen seçime göre oylarını azaltacağı gözleniyor.

Son hafta, ciddi bir oy alamayacağı görülen Turgut Kılıç’ında adaylıktan çekilerek tekrar eski rektörü Mahir Alkanın yanında olması bekleniyor.

Rektör, Alkan’ın geçen seçim yanında yer alan blok  gurup oyu ile birlikte sandıkta favori adaylardan olacağı görülüyor.

2006 seçimlerinde Üniversitede oylamada ve YÖK Genel Kurulunda 1. olup Ailesi Anavatanlı ve Turgut Özalcı diye Necdet Sezer tarafından atanmayan, 2010 seçimleri 2. si, Bedriye Tunçsiper ise 521 öğretim üyesini tek, tek ziyaret ederek iddiasını sürdürerek, Mahir Alkan ile birlikte Rektörlük seçimlerin favorisi olarak gösteriliyor.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Sakarya Gurubu arkadaşı Kerim Özdemir’de 2010 seçimlerinde Eski Rektör Nejdet Hacıoğlu’nun büyük desteğine rağmen 45 oy almış ve 4. olmuştu. Bu seçimlerde ise oylarının azalacağı tahmin ediliyor. Kerim Özdemir’in 3 yıldır Kırgızistan’da olduğu ve bugüne kadarda adaylık çalışması için Balıkesir`e gelmediği, Web sayfası dahil bütün çalışmaları rektör yardımcısı olmak isteyen 3 öğretim üyesinin üzerinden yaptığı görülüyor.

Yeni adaylardan, Hilmi Namlı`nın bilhassa Fen ve Edebiyat Fakültesinden iyi bir oy alacağı ve ilk adaylığını açıklayan öğretim üyesi olduğu söyleniyor.

Turgut Kılıç` ın ise bir dahaki seçimler için ismini duyurmak adına aday olduğu tahmin ediliyor. Mahir Alkan kendisini desteklemeyen müdürlerin istifasını alırken sadece Turgut Kılıç`ın yerine atama yapmaması acaba Turgut Kılıç adaylıktan çekilecek mi? sorusunu gündeme getiriyor.

Balıkesir Üniversitesinde 1 yıllık geçmişi olan İbrahim Türkmen`in Üniversite`de henüz tanınmayan bir aday olduğu görülürken,

Dicle Üniversitesinden aday olmak için gelen Ahmet Keleş`in Üniversite`de tanınmadığı, Balıkesir ile alakasının, 25 yıl önce bir gurubun yapılanması için Balıkesirde bulunduğu, Görev yaptığı Dicle Üniversitesinde Rektölük sıralamasında 4. olduğu ve ilk 6 nın dışında kalabileceği söyleniyor.

Bu tespitlerden sonra Rektör olacak kişiden, Balıkesir Halkının beklentisi. Bu güne kadar dikkatlerini çekmeyen üniversitenin şehirle kaynaşıp bütünleşmesi. Tanınırlığının arttırılıp Üniversite kenti olabilme yolunde bir çıkış yakalanması, Aynı merkezden atanan öğretim üyeleri değil, branşlarında isimlerini duyurmuş öğretim üyelerinin üniversiteye kazandırılması bekleniyor.



etem cantürk
13.10.2014 21:52:43
Balıkesirde üniversitenin var olup olmadıgının farkında değiliz. zaten cok uzakta kurulmuş.bugüne kadar çalışkan bir rektör çıkıpta sehirle kampüsü kucaklatamadı. sandıktan çıkan atansın

ayşe yılmaz
14.10.2014 00:53:27
Tespitler doğru yapılmış. Bu seçim Mahir Alkan ile Bedriye Tuncsiper arasında geçer. ancak kulak misafiri oldum Ahmet Keleş 4-5 oy almak için mi gelmiş aday olmaya anlamadım. Acaba bilmediğimiz bir güç mü oy verecek ona. Oda olmamalı onlardan istifa etmemiş miydi!! kim oy alırsa o kazansın madem sandık var ortada.

harun biçen
14.10.2014 09:12:05
kerim hocayı tanırım. bandırmada görev yaptı.bildiğim kadarıyla 60 yaş ustunde. emekliliği gelmiş.Daha dinamik bir hoca Rektör olmalı.Bandırmaya üniversite istiyoruz.

nuri
14.10.2014 18:59:24
Seçilen akepe Dursunbey belediye başkanını Cemal efendi ile ziyaret etmek sanatı kaldı.Mahir Alkan efendi, rozet te takıp git,, nereye gidiyorsa.

serap demirhan
15.10.2014 23:56:41
pozitif ayrımcılık yapmak istiyorum 6 bay 1 bayan aday var. ben bedriye tuçsiper i destekliyorum.. bır kerede bayan eli değsin üniversiteye.

ismail
20.10.2014 19:36:23
Umarım Bedriye Tunçsiper kazanır.Ben de onu destekliyorum.

zümra
14.11.2014 22:47:25
bu güne kadar balıkesir üniversitesi sadece menfaat ve çeşitli gruplar tarafından yönetilmiş. Kimsede sesini çıkartmamış.İnş bu üniversitenin sırtındaki döküntüleri toplayacak birisi olur.Emeklisi gelmiş memurlar hocalar ve derse girmeyip sistematik çalışmayan hocalar berbat kampüsten kurtulur ve bunu kurtaracak makamına yenik düşmeyen bir rektör gelir. Zira artık bu balıkesirin de balıkesir üniversitesinin de bu saçmasapan düzenden kurtulması gerek. Mahir hoca hızlı geldi ama koltuğuna yenildi yazık kendini rezil etti sadece

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı