Balıkesir Valisi Erdek’te

Balıkesir Valisi Erdek’te

Vali Hasan Şıldak'ın İlçe ziyaretleri programında bugün Erdek vardı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Erdek’i ziyaret etti. İncelemelerde bulundu.

Şıldak, önce Erdek Kaymakamlığına geldi. Vali Şıldak, burada Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’dan, ilçenin sorunları, yapılan hizmet ve çalışmalar hakkında brifing aldı.

Şıldak, daha sonra Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’a iade-i ziyarette bulundu.

YAPIMI SÜREN BİNALARA ZİYARET

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, daha sonra, deprem riski taşıdığı için yıkılan Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yerine, Av. Hasan Tozun’un maddi desteğiyle yapımı süren okul inşaatını inceleyerek, yanında bulunan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’dan bilgi aldı. 18 derslikli olup, yapımının yüzde 45’i tamamlanan binanın, önümüzdeki temmuz ayında teslim edileceği bildirildi.

Vali Şıldak, daha sonra yine deprem riski taşıması nedeniyle yıkılan öğretmenevi ve yanında boşaltılan 18 Eylül Ortaokulu’nun bulunduğu bölgeye geldi. 3,5 dönümlük bu alana, 30 odalı, 60 kişi kapasiteli “Uygulamalı Turizm Oteli” ve 12 derslikli yeni 18 Eylül İlkokulu’nun yapılacağı belirtildi.

VALİ KARNE DAĞITIYOR

Vali Hasan Şıldak, daha sonra Halitpaşa İlkokulu’na geldi. Burada Halitpaşa İlkokulu’nda okuyan ve aynı binada geçici olarak bulunan 18 Eylül Ortaokulu öğrencilere ilk yarıyılın sona ermesi dolayısıyla karnelerini ve özel armağanlarını verdi.

JANDARMA KOMUTANLIĞI BİNASI

Balıkesir Valisi Şıldak, daha sonra Alaattin Mahallesi’nde yapımı süren ilçe jandarma komutanlığı binasında incelemelerde bulundu. Yapımına 2021 yılında başlanan, 5 milyon 392 bin liraya mal olacak binanın, önümüzdeki haziran ayında teslim edileceği bilgisi verildi.

Bu binanın yanında bulunan 2 bin dönüm üzerinde bulunan eski Deniz Kuvvetleri lojmanlarının yıkılarak yerine Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapılacağı belirtildi.

DÜZLER BÖLGESİNDEKİ TURİSTİK TESİS

Vali Hasan Şıldak, daha sonra Düzler bölgesinde, sahile sıfır konumda yer alan, 20 yıla yakın süredir kullanılmayan, eski Teknik Öğretmenler Kampı’nın bulunduğu bölgeye geldi. Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, burada Vali Şıldak’a bilgi verdi. Atasoy, gerekli tadilat yapılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait bu yerin, turistik tesis olarak öncelikle gençler ve öğrencilerin kullanımına açılabileceğini belirtti. Atasoy, “Bu tesiste 52 bölüm(oda) var. Bu odalar birleştirilerek, 20-25’e düşürülüp, ilçemize yeni bir tesis kazandırılabilir” dedi. Vali Şıldak, bölgeye ahşap bungololar da konulabileceğini belirterek, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’ya, “Bu projeyi çok önemli görüyorum. Bu proje için iki çalışma yapın. Tadilatla yeniden turizme kazandırılabileceği veya bungolo tipini inceleyin. Hangisi daha az bir ödeneği gerektirecekse onu tercih edebiliriz” dedi. Müdür Tatlı, bu bölgeye tek katlı yapılaşma izni olduğunu, tesis yapıldıktan sonra Erdek ilçe merkezinde yapılacak “Uygulamalı Turizm Oteli” ile bağlantılı çalışabileceğini belirtti.

VALİDEN MEDYAYA AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, burada gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

“Bugün, ilimizin kuzeyde parlayan yıldızı Erdek’teyiz. Bugün, okullarımız ilk yarıyıl tatiline girdi. Biz de öğrencilerimize karnelerini verdik. İlk yarıyıl, Balıkesir’de en küçük bir aksama olmaksızın, başarıyla sona erdi. İlimizdeki 190 bin öğrenciye ve 16 bin 500 öğretmene güzel bir tatil diliyorum. Daha sonra yapımı süren İlçe Jandarma Komutanlığı binasını gezdik ve önümüzdeki yaz ayının ortalarına doğru biteceğini öğrendik. Gezdiğimiz okullar da oldu. Boşaltılan 18 Eylül Ortaokulu’nun yerine 12 derslikli yeni bir bina yapılacağı bilgisini aldım. Yine yıkılan öğretmenevi binasının bulunduğu bölgeye, Milli Eğitim Bakanlığımızın onayıyla ‘Uygulamalı Turizm Oteli’ yapılmasına içinde bulunduğumuz 2022 yılında başlanacağını tahmin ediyoruz. Hasan Tozun İlkokulu binasının yapımı sürüyor. Kapıdağ Mesleki Teknik Lisesi binasının onarımının tamamlanmasından sonra bu binanın bir bölümüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınmasını düşünüyoruz. Düzler bölgesindeki 2500 dönümlük eski Teknik Öğretmenler kamp alanını yeniden kullanılabilir duruma getirerek, günübirlik sahil tesisi olarak düzenlemek istiyoruz. Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için Alaattin Mahallesi’ndeki eski Deniz Kuvvetleri lojmanları yıkılarak yeni bina yapılacak. Tarihi Hükümet Konağı’nda kaymakamlık ve adliye iç içe hizmet vermeye çalışıyor. Kaymakamlık ve adliye binalarının yapımı için arsalar bulduk. Bu binaların yapımına başlanacak.”

Vali Şıldak’ın incelemelerine Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Birol Şahin, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Albay Tarık Hekimoğlu, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, Erdek İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Halil İbrahim İlanku, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu, Erdek Belediye Meclis Üyesi Orhan Narin de katıldı.

Vali Şıldak, daha sonra İl Güvenlik Kurulu toplantısına başkanlık yaptı.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Valisi Erdek’
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı