BALIKESİR VALİSİ YILMAZ ARSLAN`IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

BALIKESİR VALİSİ YILMAZ ARSLAN`IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Değerli Balıkesirliler;

Sağlık ve esenlik içinde idrak ettiğimiz Ramazan Ayı sonunda, bir Ramazan Bayramını daha karşılamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Bayramlar, insanların birbirlerine daha çok yakınlaştığı, barıştığı, örf ve adetlerin uygulandığı, akraba, dost ve büyüklerimizin ziyaret edildiği, hastaların, kimsesizlerin, yetimlerin, memleketinden uzakta bulunanların buruk gönüllerinin alındığı, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, dargınlıkların kırgınlıkların giderildiği, çocukların sevindirildiği, sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı müstesna günlerimizdir.
Ayrıca Bayramların; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı, kötü duyguların köreltildiği dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle dirlik ve düzenliğimizin sağlandığı, millet olma şuurumuzun şekillendiği ve kuvvetlendiği günler olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.
Bayramlar, kaybolan ümitlerin yeşermesi, solan yüzlerin canlanması, kırık kalplerin onarılması, dargınların barışması, hastaların yaşlıların, öksüz ve yetimlerin sevindirilmesi ve yüzlerinin güldürülmesi, her türlü insani ve ahlaki değerin hayata geçirilmesi için bizlere önemli fırsatlar vermektedir.  Değerli Balıkesirliler;
Balıkesir il genelinde değerli vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını huzur içerisinde geçirmesini sağlamak amacıyla başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere, belediyelerimiz ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından her türlü tedbir alınmıştır.
Bu arada siz değerli hemşerilerimizden akraba ziyareti yapmak, memleket hasreti gidermek ve tatil yapmak üzere yapacağınız seyahatler esnasında trafik kurallarına harfiyen uymanızı, bayram sevincinizi acıya ve hüzne dönüştürmemenizi özellikle istirham ediyorum.
Bu bayramı fırsat bilerek; Somali`de yaşanan kuraklığın getirdiği açlık ve susuzlukla mücadele eden insanlara yardım eli uzatmayı ihmal etmemeliyiz.
Ayrıca bayram günlerinde; çevremizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elini uzatarak onların sıkıntılarını gidermeleri konusunda katkıda bulunmak ya da Devletimizin katkıda bulunması konusunda ilgilileri yönlendirmek hepimizin görevi olmalıdır. 
Değerli Balıkesirliler,
Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ilimizde hemen her alanda güzel işler yapılmaktadır. Balıkesir`liler huzur ve güven ortamı içerisinde her türlü hizmete layıktır. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmetin verilmesi için mülki hudutlarımız içerisinde bulunan kamu görevlileri çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Balıkesir`i ileriye taşıyacak projeleri geliştirme, hayata geçirme yolunda azim ve kararlılıkla mesai kavramı gözetmeksizin çaba sarf edilmektedir. İlimizi ve ülkemizi daha iyi bir geleceğe hazırlamak ve taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. İlimizde sağlık, eğitim, ulaşım ve köylere götürülen hizmetler konularında önemli mesafeler alınmıştır. Halkımızın geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak çalışmalar ve atılımlar yapılmaktadır. Umutsuzluğa kapılmadan sorunlarımızın el birliğiyle üstesinden geleceğimize olan inancımızı daima korumalıyız.
Aramızdaki sevgi ve dostluğu, dayanışma ve yardımlaşmayı devam ettirdiğimiz sürece bütün engelleri aşarak daha güzel yarınlara ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.
Ramazan Bayramının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık alemi için birlik, beraberlik ve kardeşlik ile hoşgörü ve barış duygularının daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyorum.
Başta bu güzel vatanı bizlere emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
İlimizde görevli mülki, askeri ve adli erkan ile tüm daire amir ve memurlarının, sivil toplum kuruluş mensuplarının, basın camiasının ve değerli Balıkesirli vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum. Saygılarımla Yılmaz ARSLAN

Balıkesir Valisi

   

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı