Balıkesir Ziraat Odasında 2. AKP hezimeti.

Balıkesir Ziraat Odasında 2. AKP hezimeti.

Balıkesir'de Ziraat Odası seçimlerini AKP'lilerin yoğun siyasi baskısına rağmen Sami Sözat tekrar kazandı.

Balıkesir Ziraat Odası’nın Olağan Genel Kurulu, dün Otel Basri’de gerçekleşti. Seçimlerde mevcut Başkan Sami Sözat 80 oy alırken, Cihat Şimşek 53, Refik Dağ ise 26 oy alabildi. Zaman zaman konuşmacılara sataşmaların olduğu kongrede gergin ortam büyümeden önlendi.

Balıkesir Ziraat Odası’nın olağan kongresine katılım yoğun oldu. Seçimlere 3 aday katıldı. Genel kurulda konuşan Sami Sözat, görev döneminde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında delegelere bilgi verdi.

Balıkesir Ziraat Odasının sayın bir konuma geldiğini ifade eden Sözat, Türkiye’de düzenlenen Uluslararası “3. Tohumculuk Çalıştayına aralarında kendisinin de bulunduğu 700 kişinin katıldığını, odayı dış ülkelerde temsil ettiğini söyledi.

Sözat, tarımla ilgili politikaları sürdürmeye devam edeceklerini anlatarak, 2 yıl önce yaşanan kuraklıkta, kendi girişimleri sonucu Balıkesir ilinin de borçların ertelendiğini belirtti.

“Balıkesir sahipsiz değil, hiç kimse sahipsiz değil. Balıkesir’e kimse sahip çıkmazsa Ziraat Odası sahip çıkar” sözleri ile konuşmasını sürdüren Sözat, yeniden görev verilmesi halinde mücadeleye devam edeceklerini aktardı.

Sözat, konuşmasında tarla fareleri için verdikleri mücadeleden örnekler verdi.

Çiftçinin taleplerini gündeme getirdiklerini anlatan Sözat, parti politikası yapmadıklarını da vurgulayarak, “Zamlara sesimizi çıkarmayacak mıyız? Yeme, gübreye zam geliyor. Marta kadar süte zam yok. Bu da 2015 yılında süt fiyatına zam yok anlamına geliyor. Arkamızda olun bu konuda miting yapmaya hazırım” dedi.

“SİYASİ BASKI İLE BİR YERE VARILAMAZ”

Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, konuşmasında danışmanlık ve Çiftçi Kayıt Sistemine de değindi. Çiftçi Kayıt Sistemi için oda çalışanlarının gece gündüz demeden hizmet verdiğine dikkat çeken Sözat, iki başkan adayından gelen eleştirileri de yanıtladı.

Sözat, yeme, gübreye zam gelmesine karşın, süt fiyatlarına 7 aydır zam yapılmadığına dikkat çekti.

Tarım politikaları üreterek hizmet yaptıklarını dile getiren Sözat, “Siyasi baskı ile bir yere varılamaz. Ziraat Odası bingonun ahırı değil. Sivil toplum örgütlerinde sıkıntı var” dedi. Sözat son olarak toprak analizi konusunda yaşanan gelişmeleri anlattı.

Üç listenin yarıştığı genel kurulda mevcut Başkan Sami Sözat 80 oy alırken, Cihat Şimşek 53 oy aldı, Refik Dağ ise 26 oy kaldı.

Genel kurulu kazanan Sami Sözat’ın listesi ise şu isimlerden oluştu: Sami Sözat (Başkan), Sadettin Atmaca, Mehmet Uyar, Yahya Bıçakçı, M.Ali Özel, Mustafa Alkaya, Ercan Tufan, Emin Doğru, Mehmet Enez, Hüseyin Uydaş, Adnan Sevcan, İsmail Kuru, Yakup Bal, Ali Ahmet Akbulut, Yaşar Açık, Ali Kadir Beyoğlu, İdris Erkan, Ali Gündoğan, Kemal Atik, Faruk Alpcan, Hüseyin Şafak.



Özkan Sarı
5.02.2015 17:56:11
Tebrik ederim,başarılar dilerim

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false