Balıkesir´de Cemaat çözülüyor.

Balıkesir´de Cemaat çözülüyor.

Çok şaşırmadık!! Zaten Balıkesir´de ihale almak isteyen iş adamları düzenli olarak cemaate ´bağış´ yapmak zorunda....

 

Bakanlık tarafından Balıkesir´de yapılan 3500 kişilik spor salonu ihalesine giren firmadan "cemaate" verilmek üzere 100 bin tl rüşvet istendiği ortaya çıktı

Spora rüşvet bulaştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı´nda rüşvet skandalı ortaya çıkarıldı. Bakanlık tarafından Balıkesir´de yapılacak olan 3 bin 500 kişilik spor salonu ihalesine giren firmadan ?burs´ adı altında 100 bin lira istendiği öne sürüldü. Olayla ilgili Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanı ve İhale Komisyonu Başkanı Salih Kablan suçlanıyor.

SAVCILIK DURUMA EL KOYDU

İhaleye giren firmanın sahibi Hamza Salman, Ankara Cumhuriyet Savcılığı´na şikayette bulundu. Salman, Savcı Musa Yücel´e verdiği ifadede Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanı Salih Kablan´ın kendisinden Fethullah Gülen Cemaati evlerinde kalan öğrencilere burs adı altında para istediğini, parayı vermeyince ihaleyi başka bir firmanın aldığını vurguladı. Hamza Salman, Kamu İhale Kurumu´na başvurup, ihaleyi de iptal ettirdiğini savundu.

GÜLEN CEMAATİ İÇİN İSTEMİŞ

İhaleye katılan Şemsettin Tunç da tanık olarak dinlendi. Müteahhitlik yaptığını belirten Tunç, kazandığı bir ihalede hak edişini alabilmek amacıyla İhale Komisyonu Başkanı Salih Kablan ile görüştüğünü söyledi. Tunç, Salih Kablan´ın kendisinden Fethullah Gülen Cemaati için para talep ettiğini, ancak para yardımı yapmadığı için hak edişinin ödenmesinde zorluk çıkardığını öne sürdü.

Şüpheli olarak savcıya ifade veren Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanı ve İhale Komisyonu Başkanı Salih Kablan ise Şemsettin Tunç´tan Kuran kursu için yardım istediğini, Fethullah Gülen Cemaati´yle bir ilgisi olmadığını kaydetti. Kablan, ayrıca Hamza Salman´dan da 100 bin lira istemediğini belirtti.İhale komisyonunda üye olarak yer alan şüpheliler Ömer Yiğit, Mehmet Bayraktar, Mevlüt Yılmaz ve Yavuz Karakaşoğlu ise spor salonu ihalesine 49 firmanın katıldığını, şikayetler nedeniyle ihale sürecinin 2 yıl sürdüğünü ve ihalenin komisyon başkanı tarafından iptal edildiğini belirtti.

Aralık 2013´te başlanan ve Ağustos 2015´te bitirilmesi planlanan Balıkesir´deki 3 bin 500 kişi kapasiteli spor salonunun inşaatı hâlâ bitmedi.

Bilerek örgüte yardım etmekle suçlanıyor

Ankara Cumhuriyet Savcısı Musa Yücel, Salih Kablan hakkında ?´ihaleye fesat karıştırmak ve suç örgütü üyesi olmamakla birlikte bilerek örgüte yardım etmek´´ iddiasıyla dava açtı. Yücel, komisyon üyeleri Ömer Yiğit, Mehmet Bayraktar, Mevlüt Yılmaz ve Yavuz Karakaşoğlu´nu ise ?ihaleye fesat karıştırmak´´ suçundan dolayı tutuklanmaları talebi ile 1.Sulh Ceza Hakimliği´ne sevk etti. Ancak mahkeme tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Cemaat çözülüyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli