Balıkesir´de ilk organ nakli yapıldı

Balıkesir´de ilk organ nakli yapıldı

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ilk organ (böbrek) naklini gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı.

 

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ilk organ (böbrek) naklini gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı. Balıkesir ilinde ilk olması sebebiyle önem kazanan nakil işlemi, aynı zamanda aynı gün içinde kadavradan canlıya ve canlıdan canlıya iki nakil gerçekleştirerek takdir topladı.

/resimler/2015-11/17/2106564931928.jpg

Geçtiğimiz günlerde kendi bünyesinde organ nakil koordinatörlüğünü kuran organ nakil merkezini ruhsatlandıran Üniversite hastanesi, ilk nakil işlemini gerçekleştirdi. Organ nakil merkezi sorumlusu, Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldar yaptığı açıklamada, ?Üniversitemizde bir günde biri canlı vericiden, biriside kadavradan olmak üzere iki böbrek nakli gerçekleştirildi. Eşinden nakil yapılan 68 yaşındaki D.A. ve kadavradan nakil yapılan 60 yaşındaki F.G nin nakledilen böbreklerinin nakilden hemen sonra çalışmaya başladığını ve Hastalarımızın sağlık durumlarının gün geçtikçe daha iyi olacağını? ifade etti.

/resimler/2015-11/17/2108041339782.jpg

Nakil Ekibinin Cerrahları; Prof. Dr. Hayrullah Derici, Yrd. Doç.Dr. Murat Yıldar, Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Toprak ve Anestezi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Uğün,?Balıkesir Üniversitesinde ve ilimizde ilk olan Böbrek Nakli işleminin gerçekleşmesinde vermiş oldukları destek ve katkıdan dolayı başta, Rektörümüz Prof. Dr. Kerim Özdemir´e, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Prof.Dr. Tunay Karlıdere´ye, Organ Nakil ekibimizin eğitimi, Merkezin kurulması ve başarılı nakiller yapmasındaki önemli katkılarından dolayı Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun´a teşekkürlerini sundu.?

Organ Naklinin bir ekip işi olduğu ve bu ekip ruhunu yakalamanın şart olduğu vurgulandı. Nakilde kadavradan organ alınması ve hastalarının koordinasyonundaki çalışmalarından dolayı, Yrd. Doç. Dr. Faruk Çavdar ve organ nakli koordinatörü Atakan Karagöz´e teşekkür edildi. Hastaların takip ve tedavi sürecinde yaptıkları özverili çalışmalarındandolayı Yoğun Bakım ve Organ Nakli servisinde görev alan yardımcı sağlık personelinin de başarıda büyük payı olduğunu ifade edildi.

/resimler/2015-11/17/2109305559949.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli