BALIKESİR’DE AMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLIYOR

BALIKESİR’DE AMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLIYOR

Her yıl Ekim ayının ilk haftası tüm yurtta kutlanan Amatör Spor Haftası bu yıl ilimizde de 4-10 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinlikler kutlanacak.

Amatör Spor Haftası resmi açılışı 81 ilde eş zamanlı olarak 04 Ekim 2021 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Balıkesir’de ise resmi açılış Kurtdereli Spor Salonu önünde Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde sporcularla birlikte Atatürk Anıtına yürüyüş ile başladı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında Futbol turnuvası, Bisiklet Yarışları, Tırmanış Yarışması, Kurumlar arası voleybol Turnuvası ve Sporun En’leri Ödül Töreni ve Malzeme dağıtımı programları gerçekleştirilecek.

Halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmeleri, spor merkezlerine kayıt yaptırarak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazandırılması amacıyla kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında hafta boyu çeşitli branşlarda müsabakalar düzenlenerek ülkemizde ve ilimizde spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedefleniyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Bakanlığımız amatör spor branşlarına gerekli desteği her zaman vermektedir. Amatör branşlar bizler için çok önemli olduğundan Bakanlığımız tarafından her yıl Ekim ayında farkındalık oluşturulması anlamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek Amatör Spor Haftasını dolu dolu geçirmek amaçlanmaktadır. Sporun tabana yayılmasını, halkımızın, çocuklarımızın ve gençliğimizin spor yapmasını, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasını hedefliyoruz. Son yıllarda ilimizde spor kültürünün oluşması ve spor sevgisinin aşılanması yönünde büyük bir aşama kaydedildi. Yapılacak etkinliklere tüm sporseverleri davet ediyorum.” dedi.



Anahtar Kelimeler: BALIKESİR’ AMATÖR HAFTASI BAŞLIYOR
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı