Balıkesir`de TC krizi

Balıkesir`de TC krizi

Balıkesir Valiliği girişindeki, `T.C. Balıkesir Valiliği` tabelasındaki `TC` ibaresinin çıkartılması ve tabelanın `Valilik` olarak değiştirilmesine tepkiler giderek arttı.





Halen Batman Valisi olan Yılmaz Arslan`ın döneminde değişen tabelanın eskisi gibi olması için sosyal paylaşım sitelerinde kampanyalar başlatan ve kullanıcı isimlerinin başına `T.C.` ibaresi ekleyen çok sayıda kişi tepkilerini dile getirdi.Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Berkan Aytek, Facebook sayfasında Balıkesir Valiliği girişinin iki fotoğrafını `Kuvay-i Milliye şehri Balıkesir`in Durumu` başlığıyla `öncesi ve sonrası` yazısıyla yayınladı.

Bu sayfaya yorum yapanlardan Nevzat Işıktaş, "T.C. Balıkesir Valiliği yazısı niye kaldırıldı? Türkiye`den mi, yoksa Cumhuriyet`ten mi rahatsız oldunuz? Balıkesiryazısı niye sizi bu kadar rahatsız etti?... Sadece `Valilik` ibaresi ile neyin intikamını, kimden, kimlerden neyin hıncını alıyor, neyin öfkesini bastırıp söndürüyorsunuz? Bizler T.C. ve Balıkesir Valiliği yazan yazımızı geri istiyoruz" diye yorum yaptı.

Muharrem Akkuş ise, "T.C., namusumuzdur. T.C., haysiyetimiz, şerefimizdir. T.C.`yi kaldırmak demek Atatürk`ü silmek demektir" dedi.

Birçok kişi de Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi`nden TC Balıkesir Valiliği tabelasının yerine tekrar konulmasını istedi.




yigit mehmet
11.04.2013 16:25:47
yazıklar olsun TC kelimesinden rahatsız olanlar. Biz TÜRK milleti ve TÜRK ırkı olarak inadına TC yazacagız kullanacagız TÜRK olmakla gurur duyacagız.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı