Balıkesirde VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Balıkesirde VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Vergi Dairesi Başkanlığı2012 yılında en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükelleflerini ödüllendirdi.




Vergi
Dairesi Başkanlığı2012 yılında en yüksek gelir ve kurumlar
vergisi ödeyen mükelleflerini ödüllendirdi.


Asya Termal Otel`de düzenlenen "Vergi Rekortmenleri" ödül törenine Vali Ahmet TURHAN, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Lokman DOĞAN, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı İbrahim GÖZÜKARA, Balıkesir İdare Mahkemesi Başkanı Cavit ERDEM, Balıkesir Üniversitesi Rektürü Prof. Dr. Mahir ALKAN, Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Rona YIRCALI, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan YİĞİT, daire müdürleri, sanayici ve işadamları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan ödül töreni öncesi Gelir İdaresi Başkanlığının tanıtım filmi gösterildi.

Törende konuşan Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı YİĞİT, ülkemizin dünyanın 16. büyük ekonomisine ulaştığını belirterek, 2023 yılı hedefinin ise dünyanın 10 büyük ekonomisi içerisinde olmasının hedeflendiğini söyledi. Bu hedefin gerçekleşmesi için kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınarak vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi gerektiğini işaret etti.



YATIRIMCININ HİZMETKARIYIZ

Vali Ahmet TURHAN, ödül törenindeki konuşmasında verginin devletler için önemine değindi. Geçmişte bu ülkede yatırım yapmanın çok zor olduğuna dikkat çeken Vali TURHAN  Benim gözümde gerçek kahraman, yanında üç beş kişi de olsa insanlara ekmek veren, istihdam edendir. Onun için ben hepinizi kahraman olarak görüyorum. Yatırım yapılırken karşılaşılan güçlükler ile bürokratik iş ve işlemler her geçen gün azalmaktadır. En üst seviyede bizler sizlerin iş ve işlemlerini kolaylaştırmaya yönelik her zaman yanınızdayız ve hizmetinizdeyiz. İnşallah bu algı en kısa sürede bürokrasinin en alt seviyesine kadar hakim olacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından kurumlar vergisi birincisi Yavaşçalar Av Spor Malzemeleri AŞ adına İsmail YAVAŞÇA ve gelir vergisinde en yüksek vergi ödeyerek birinci sırada yer alan Rona YIRCALI`ya ödülünü Vali Ahmet TURHAN takdim etti. Kurumlar vergisinde ikinci olan Yaris Kabin Sanayi A.Ş. adına Ferhat YARIŞ'a ödülünü BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN verdi.

Kurumlar vergisinde üçüncü en yüksek vergiyi ödeyen Simtek İthalat İhracat A.Ş. adına Nebahat BALTA, dördüncü Karahallılar Otomotiv adına Mert YAVUZ, beşinci ise Yemmak Makine Sanayi AŞ adına Halil YIRTIMCI ödül aldı.

Gelir vergisinde ikinci en fazla vergi ödeyen Vural GÖRENER, üçüncü sırada Yakup ATAŞ, dördüncü sırada Emine Esra GÖRENER CHRİSTOFFEL adına Naci AVCI ve beşinci olan Selim Dinçer ÜNVER ödül aldı.

Törende ayrıca vergi konulu şiir yarışmasında dereceye giren Meltem COŞKUN, Elif GÜNDOĞDU ve Beyza ÖZ'e çeşitli hediyeler verildi.

Vali TURHAN dereceye giren öğrencileri başarıları nedeniyle tebrik etti.






GELİR VERGİSİ´NDE İLK 3 BANDIRMA VE AYVALIK´TAN

2012 yılı Gelir Vergisi rekortmenleri açıklandı. İlk 3 Bandırma ve Ayvalık´tan.. Balıkesir´de 52 bin 269 mükellef beyanname verdi, 120 milyon 194 bin TL vergi tahakkuk ettirildi.



BALIKESİR Vergi Dairesi Başkanlığı, 2012 Gelir Vergisi´nde (G.M.S.İ.) ilk 100´i giren mükellefleri açıkladı. Gelir Vergisi´nde (G.M.S.İ.) ilk sırayı Bandırma´dan Turgut Erkut, ikinciliği Ayvalık´tan Ahmet Şefik Süner, üçüncülüğü ise Bandırma´dan Murat Ercili aldı. Listenin 4´ncü sırasındaki mükellef isminin açıklanmasını istemedi.
Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Yiğit, 2012 yılı vergilendirme döneminde yıllık Gelir Vergisi(G.M.S.İ.) Mart 2013 itibariyle 52 bin 269 mükellefin beyanname verdiğini açıkladı. Verilen beyannamelerden yıllık Gelir Vergisi(G.M.S.İ.) olarak 527 milyon 472 bin 155 TL matrah beyan edildi, 120 milyon 194 bin 977 TL vergi tahakkuk ettirildi.

Bir önceki vergilendirme dönemine göre beyan edilen matrahta yüzde 5.57´lik bir artış olduğu açıklanırken, Gelir Vergisi´nde ise bu oranın 3.20 olarak gerçekleştiği bildirildi.

GELİR VERGİSİ´NDE İLKLER


İşte ilk sıradakiler;1- Turgut Erkurt 158.8 bin TL (Bandırma), 2- Ahmet Şefik Süner 123 bin TL (Ayvalık),3- Murat Ercili 122.7 bin TL (Bandırma), 4- İsminin açıklanmasını istemiyor.. 109.5 bin TL, 5- Hüseyin Finiş 108.2 bin TL (Balıkesir), 6- Muharrem Acar 106.8 bin TL (Bigadiç), 7- Zeliha Didem Okay 93.9 bin TL (Edremit, 8- Sevil Oğuz 90.7 bin TL, 9- Süeybe Karakuş 88.7 bin TL, 10- Emin Yerce 87.7 bin TL, 11- İsminin açıklanmasını istemiyor, 87.4 bin TL, 12- Fatma Betül Kürşat 87.4 bin TL (Ayvalık), 13- Mehmet Ali Uçar 82.5 bin TL (Balıkesir), 14- İsmail Acar 79.,5 bin TL (Bigadiç), 15- Ali Baran 74.7 bin TL (Gönen), 16- Hanife Baran 74.4 bin TL (Gönen), 17- Himmet Özer 73.6 bin TL (Dursunbey), 18- Cihan Şişman 73.1 bin TL (Ayvalık), 19- Yıldız Ünal 71 bin TL (Erdek), 20- Ergün Ayhan 70.6 bin TL (Balıkesir).






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli