Balıkesir`den tanıtım seferberliği

Balıkesir`den tanıtım seferberliği

Ankara`da düzenlenecek tanıtım günleri ile Balıkesir tüm ilçelerini kapsayan farklılıkları ile tanıtılacak.

Vali Ahmet TURHAN, Ankara`da Atatürk Kültür Merkezi`nde 10.10.2013 tarihinde gerçekleştirilecek, Balıkesir Tanıtım Günleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Tanıtım günlerinin organizasyonundan sorumlu Vali Yardımcıları Nusret ŞAHİN, Selda Dural, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah SOYKAN ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

    Vali TURHAN, Ankara`da yapılacak Balıkesir Tanıtım Günlerine büyük önem verdiklerini söyleyerek “10-13 Ekim`de gerçekleştirilecek organizasyonla gerek hemşerilerimiz  gerekse Ankaralılara Balıkesirimizi değerleri ve güzellikleri ile ulaşmayı hedefliyoruz. Bu tanıtım atağında herkesten katkı bekliyoruz. Balıkesirimizin çok önemli değerleri var, bu değerlerimizi Türkiye`ye duyurmak istiyoruz. Balıkesir basını, tarihi olan güçlü bir basın. Balıkesir basınımızın da etkinlikte yer almasını planlıyoruz. Bu amaçla stand belirledik. İçeriğini sizler dolduracaksınız." dedi.

    Tanıtım etkinliğinde ilin yöresel tatları, tirit yemeği, höşmerim tatlısı, zeytin, zeytinyağı başta olmak üzere turizm, sanayi, kültür zenginlikleri görücüye çıkacağını dile getiren Valimiz TURHAN, tanıtım günlerine 4 günde 100 binden fazla ziyaretçi beklediklerini, Kurban Bayramı öncesi olmasını da avantaj olarak gördüğünü söyledi.

    Vali TURHAN, “Organizasyonun ilgi çekmesi için bazı programlar düzenleyeceğiz. Geleneksel Balıkesir gelinlikleri defilesi, Balıkesir fotoğrafları sergisi, Balıkesir Türk Müziği Korosu konseri, ilçelere özel halk oyunlarının yer aldığı etkinlikler yer alacak. Davetlilere ikram edilecek yöresel yemek ve tatlılar Atatürk Kültür Merkezi`nde Balıkesirli lokantacılar tarafından yerinde yapılacak" diye konuştu.

    Vali TURHAN, Ankara`da yapılacak tanıtım sonrası, hedeflerinin İstanbul`da da aynı şekilde bir etkinlik düzenlemek olduğunu belirterek, “Balıkesir`i siyasetin ve bürokrasinin Merkezi Ankara`dan Türkiye`ye ve dünyaya doğru bir şekilde tanıtacağız. Bu işte başarılı olacağız ve devam ettireceğiz. Bundan sonraki süreçte İstanbul Feshane`de tanıtımlara devam etmek istiyoruz. Ankara`da 19 bin hemşerimiz var. Bunun çok daha fazlası İstanbul`da var. Bu bir tanıtım ve İstanbul finans merkezi, ticaret merkezi. Etkinliğimiz Ankara`da başlayacak, İstanbul ile devam edecek.” dedi.

    BALGÜÇ Vakfı, Balıkesir Belediyesi, Balıkesir Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası`nın ortak olarak yaptığı proje ile Balıkesir tırı hazırlandığını kaydeden Valimiz Ahmet TURHAN, tırın Ankara etkinliklerine yetişmese bile daha sonra illeri gezerek tanıtım faaliyetinde bulunacağını söyledi.

    Vali TURHAN, “Balıkesir tanıtım tırı projesi hazırlıyoruz. Bu çerçevede tır satın alındı, çalışmalar sürüyor. Tırın özelliği dev bir ekranı olacak, illere giderek Balıkesir`in değerlerini tanıtacak. 10.10 tarihine yetişmese bile sonrasında yapılacak. Sonrasında Balıkesirin tanıtımında çok büyük katkısı olacaktır” dedi.

    Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah SOYKAN konuşmasında fuar alanıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Gıda çadırımız olacak. Ulusal markamız Yörsan ve deniz ürünleri ile tanınan By Nihat mutfağını oraya taşıyacak. Her iki firmanın da Ankara`da şubesi olması büyük bir avantaj. Susurluk`tan 4 Mevsim Et firması ve Hastavuk firması da katılacak. Ayrıca şehrimize özgü höşmerim tatlısı, tirit, lokmada Ankara`da tanıtılacak. Toplam 55 firma bu şekilde Balıkesir mutfağını tanıtacak. Törenlerde Balıkesir bengisi, halkoyunları gösterilecek ve geleneksel gelinlik defilesi yapılacak” dedi.

    Müdür Abdullah SOYKAN, Balıkesir tanıtım günleri için Ankara`da yayın yapan bazı radyolar ile ulusal gazetelerde de tanıtım yapılacağını da sözlerine ekledi.

Tanıtım günleri için Özmerkez İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen başka toplantıya ise Vali Yardımcıları Selda DURAL, Nusret ŞAHİN, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN, İL Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah SOYKAN, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Vali TURHAN, toplantıya katılanlar ile “Balıkesir Tanıtım Günleri”nde ilimizi daha iyi nasıl tanıtabilmek adına neler yapılması ve neler yapılabileceği üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

 Toplantıda ilimizin dinamiklerinin doğru tarzda yansıtılması; zeytinyağı, turizm ve tarımıyla ilimizi en doğru şekilde anlatmak; tanıtım günlerine gelen misafirlere verilecek ikramlar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Vali TURHAN, "Bu organizasyon sadece Valiliğimizin organizasyonu değil, Bu organizasyon Balıkesir organizasyonu. Valilik, Belediye Başkanlığı, üniversite sivil toplum örgütleri, odalarımız ve vatandaşlarımızla, başarılı olursak Balıkesir kazanacak. Herkes üzerine düşen katkıyı sağlamalı. Atatürk Kültür Merkezin de güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum. Önümüzde kısa bir süre kaldı. Herkesin elinden gelen çabayı göstermesi, katkı sağlaması organizasyonun başarısı açısından çok önemlidir. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Fuar organizasyonunu üstlenen Anatolia Grup Genel Koordinatörü Özgür Can ÇELİK, sunumlarla fuar hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantı konuşmaların ardından istişare biçiminde devam etti.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı