Balıkesir’i Unutulmaz Kılacak 6 Özel Gezi Noktası

Balıkesir’i Unutulmaz Kılacak 6 Özel Gezi Noktası

Dört Mevsim Tatil Olanağı Sunan Balıkesir’i Doyasıya Yaşamak İsteyenlere Özel Gezi Rotası

Ülkemizin en turistik şehirlerinden biri olan Balıkesir, hem Marmara hem de Ege’de yer alan toprakları ile birbirinden farklı kültürlere, köklü bir tarihe, her mevsim farklı güzellikler sunan bir doğaya ve eşsiz kıyılara sahiptir. Tarih turlarından, doğa gezilerine, dinleneceğiniz anlardan, eğlence dolu saatlere kadar bir tatilden beklediğiniz ne varsa hepsini cömertçe sunan şehir Balıkesir’i bizimle keşfetmeye hazır mısınız?

Balıkesir’i Unutulmaz Kılacak 6 Özel Gezi Noktası

Balıkesir, şehir merkezindeki tarihi değerleri, çevre ilçelerinde her zevke hitap edecek tatil olanakları, kıyı şeridi, yeşil doğası ve şifalı suları ile yılın dört mevsimi tatil planı yapabileceğiniz özel şehirlerimizden biridir. Balıkesir gezilmesi gereken yerler arasından size özel seçtiğimiz 6 noktanın yanı sıra, her gününüzü farklı bir deneyime ayırabileceğiniz onlarca seçeneğe sahiptir.

Kaz Dağları Balıkesir ve Çanakkale arasında uzanan geniş alanı ile ülkemizin akciğeri konumundadır. Dünyanın ikinci en büyük oksijen kaynağı olan bu alan, doğaseverlerin vazgeçilmez duraklarından biridir. Yılın dört mevsimi ziyaret edebileceğiniz Kaz Dağları, aynı zamanda ülkemizin en büyük milli parklarından birine de sahiptir. Mitolojik öykülerde “Tanrıların İnsanlara Armağanı” olarak anılan Kaz Dağları’nda, koşu, yoga, safari gibi doğa aktivitelerine katılma, buz gibi sularda yüzme, balık tutma, kamp ve piknik gibi zengin olanaklar yer almaktadır. Termal kaplıcaların da bulunduğu Kaz Dağları’nı bir kez ziyaret ettiğinizde bir daha buradan vazgeçemeyeceksiniz.

Cunda Adası Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı olup, Ege’nin en büyük adalarından biridir. Adı duyulduğunda akla ilk gelen şeyin huzur olduğu Cunda, karayla bağlantısı olduğundan hem kara hem de deniz yolu ile ulaşım olanaklarına sahiptir. Geçmişte adada yaşamış Rumların eşsiz mimari örneklerine tanıklık ederken, bir yandan da mükemmel bir doğayı yaşamanıza olanak sunan Cunda, koyları, tavernaları, tarihi yapıları ve eşsiz lezzetleri ile Balıkesir’in akıllara kazınan noktaları arasında yer almaktadır. Adayı günübirlik gezme olanağının yanı sıra, butik oteller konaklama olanağı da sunmaktadır. Ada içerisinde yer alan Rahmi Koç Müzesi ise şehrin en özel müzelerinden biridir.

Sarımsaklı Balıkesir’in özellikle yaz aylarında en çok ziyaret edilen noktalarından biridir. Sarımsaklı denince akla ilk olarak “Şeytan Sofrası ve Sarımsaklı Plajı” gelmektedir. Şeytan Sofrası özellikle gün batımına doğru eşsiz manzarasını görmek isteyenlerin akınına uğramaktadır. Sönmüş bir volkanla oluşan tepe, adeta bir sofra görünümüne sahipken, rivayete göre cennetten kovulan şeytan buraya gelerek ayak izini bırakmıştır. Bu merak uyandıran izin yanı sıra Şeytan Sofrası’na giden yolun eşsiz doğası ve tepeye ulaştığınız güneşin batışının yarattığı nefes kesen manzara sizi de büyüleyecektir. 7 km uzunluğuna sahip Sarımsaklı Plajı ise kuşkusuz Balıkesir’in en özel kıyı noktalarından biri olma özelliğine sahiptir.

Antandros Antik Kenti pek çok kaynağa göre açık hava müzesi olarak tanımlanmaktadır. Tarih severler için Balıkesir’de eşsiz bir deneyime olanak sunan antik kent mozaikleri ile ön plana çıkmaktadır. Edremit ve Altınoluk çevresindeki eserlere ev sahipliği yapan Antandros, ziyaretçilerine geçmişi M.Ö 1200 yıllarına uzanan şehir hakkında geniş bilgi edinme imkanı tanımaktadır. Roma Dönemi eseri bir villanın da bulunduğu Antandros Antik Kenti, mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir.

Manyas Gölü ve Değirmen Boğazı rotanızı Manyas’a çevirdiğinizde mutlaka yaşamanız gereken doğa deneyimlerine ev sahipliği yapan iki önemli noktadır. 250 hektarlık devasa bir tabiat parkı olan Değirmen Boğazı, eşsiz bir doğaya karşı tüm gününüzü geçirebileceğiniz olanaklarıyla da dikkat çekmektedir. Piknik alanlarının yanı sıra parkın içerisinde çocuk oyun alanları ve spor tesisleri yer almaktadır. Kuş Gölü olarak da bilinen Manyas Gölü ise 20 km’lik uzunluğa sahip olup, Uludağ ve Biga Yarımadası arasında konumlanmaktadır. Her yıl 2 milyon farklı kuş bu gölü ziyaret etmektedir.

Gönen Balıkesir’in ilçelerinden biri olup, sağlık turizminde öne çıkan noktalar arasında yer almaktadır. Bu özelliğinin yanı sıra tarihi bir yerleşim olan Gönen geçmişte “Thermi” yani sıcak su şehri olarak anılmıştır. İlçenin tarihte ünlü hamamları bulunurken, bu hamamlar, “Granikaion Hamamları” olarak adlandırılmıştır. Balıkesir şehir merkezine 104 km mesafede yer alan ilçe, pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan kaplıcalarının yanı sıra gezilecek pek çok yere de sahiptir. Bunlardan başlıcaları Gönen Mozaik Müzesi, Alacaoluk Kalesi, Gönen Çayı ve Güvercinli Köprü’dür.

Balıkesir’in 6 Meşhur Lezzet Durağı

Deniz Yıldızı Restoran Balıkesir Ayvalık’ta deniz manzarası eşliğinde, bu eşsiz denizden çıkan lezzetleri tadabileceğiniz en özel mekânlardan biridir. Meze cenneti olarak da adlandırılan mekânda, kremalı sübye, kabak çiçeği dolması ve kalamar favori ürünler arasında yer almaktadır. Alkol servisinin de bulunduğu işletmede alkol hariç kişi başı fiyatlar 50 TL – 150 TL arasındadır.

Adres: PTT Arkası İsmet Paşa Mahallesi (Postane arkası) Ayvalık, Balıkesir

Kanaat Lokantası Balıkesir şehir merkezinde 50 yılı aşkın süredir öğlen yemekleri için en çok tercih edilen duraklardan biridir. Sulu yemek çeşitleri ile beğeni kazanan işletmede iki kişi fiyat ortalaması 50 TL – 75 TL arasındadır. Çorbaları oldukça popülerdir.

Adres: Karesi, Karesi Sokak, Balıkesir Merkez, Balıkesir

Köfteci Şaban salaş atmosferi ve lezzetli köfteleri ile Balıkesir’in klasikleri arasında yer almaktadır. Yağlı dereotlu cacığı da meşhur işletmede kişi başı fiyatlar 30 TL – 45 TL arasındadır.

Adres: Eski Kuyumcular Mahallesi Yeşilli Caddesi Aynalı Çarşı No:10 (Yeşilli Caddesi) Balıkesir

Hünkâr Kömürde Döner tıpkı Köfteci Şaban gibi aynı noktada, şehrin klasiklerinden biri olmaktadır. Dürüm, yarım ekmek arası gibi seçeneklerin yanı sıra İskender ve porsiyon seçeneklerine sahiptir. Menüdeki ürünlerin fiyat aralığı 10 TL –33 TL şeklindedir.

Adres: Eski Kuyumcular Mahallesi Yeşilli Caddesi, Alpaslan Sokak No: 5/A Karesi, Balıkesir

Bay Nihat Restoran Cunda gezinizi en güzel lezzetler eşliğinde sonlandırmanız için tercih edebileceğiniz en özel mekânlardan biridir. Cunda’da marka olmuş bu mekân, deniz ürünlerinden et seçeneklerine tüm damak zevklerine hitap edecek seçeneklere sahiptir. İki kişi ortalama fiyatlar 400 TL – 600 TL arasındadır.

Adres: Fevzipaşa-Vehbibey Mahallesi, Sahil Boyu Sokak, Cunda Adası Merkez – Ayvalık / Balıkesir

City MeatsBrasserie seçkin bir atmosferde, dünya mutfaklarından lezzetler tatmak isteyenlerin adresidir. Menüdeki ana yemek fiyatları 40 TL – 60 TL arasındadır.

Adres: Paşa Alanı, Bandırma Cd., 10020 Balıkesir Merkez/Balıkesir

Balıkesir, her ilçesinde kendine has lezzetler sunan restoranlara, deniz kenarında rakı balık keyfi yapacağınız mekânlara ve dünya mutfaklarını tadacağınız işletmelere sahip bir şehirdir. Şehri keşfe çıkarken, gününüzü ayırdığınız lokasyonun en özel gezi noktalarını ve mekânlarını deneyimlemek için Balıkesir Gezi Rehberi detaylı bilgi içermektedir.

Balıkesir’in En Popüler Kahvaltı Durakları

Güneşli Köy Konağı doğanın kalbinde, köy ve yayla manzarası eşliğinde keyifli bir kahvaltı olanağı sunmaktadır. Serpme kahvaltı için kişi başı ücret aralığı 35 TL – 45 TL şeklindedir.

Adres: Güneşli Köyü Gönen, Balıkesir

Veranda Cafe hafta içi serpme hafta sonu açık büfe kahvaltı hizmeti sunmaktadır. Kişi başı fiyatlar 25 TL – 35 TL arasındadır.

Adres: Kuva-i̇ Milliye, 196. Sk., 10030 Balıkesir Merkez/Balıkesir

Gustavia Restaurant Cafe seçkin bir atmosferde, lezzetli bir kahvaltı hizmeti sunmaktadır. Kişi başı fiyatlar 26 TL – 35 TL arasındadır.

Adres: Bahçelievler, Stadyum Cd. No:22, 10100 Merkez/Altıeylül/Balıkesir

Pier Cafe Bistro günün tüm öğünlerinde olduğu gibi kahvaltıda da işi şansa bırakmak istemeyenlerin adresidir. Serpme kahvaltının yanı sıra kahvaltı tabağı da bulunan işletmede, serpme kahvaltı iki kişilik olup fiyat Aralığı 50 TL – 60 TL şeklindedir.

Adres: Hasan Basri Çantay, Stadyum Cd. 1-3, 10050 Balıkesir Merkez/Balıkesir

Limon Bahçesi evinizde hissedeceğiniz atmosferi ve geniş bahçesi ile yaz günleriniz için keyifli bir başlangıç olacaktır. Kişi başı fiyatlar 25 TL – 30 TL arasındadır.

Adres: Gaziosmanpaşa, Yeni İzmir Yolu 2.km 170/A, 10100 Altıeylül/Balıkesir

KaşifCafe Balıkesir’de şubeleri ile misafirlerini pek çok noktada ağırlamaktadır. Merkez şubesini tercih edebileceğiniz işletmede sabah kahvaltılarında serpme kahvaltı hizmeti sunulmaktadır. İki kişilik fiyatlar 48 TL – 60 TL arasındadır.

Merkez Adres: Eski Kuyumcular, Mekik Sk. No:18, 10100 Balıkesir Merkez/Balıkesir



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı