``Balıkesir`in önünü tıkayan Uğur ailesidir.``

``Balıkesir`in önünü tıkayan Uğur ailesidir.``

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok 5 yıllık görevi süresince gördüğü ve yaşadığı olayları tek kelime ile yorumladı. ``Balıkesir`in önünü tıkayan Uğur ailesidir.``

Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok, bugün gerçekleştirdiği Bandırma programında, hedefine AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı A.Edip Uğur`u oturttu.

Ok`un Kristal Cafe`de gerçekleştirdiği kahvaltılı basın toplantısında ``Balıkesir`in gelişmesine en büyük engel, Balıkesir`in önünü tıkayan Uğur ailesi olmuştur. Biliyorum ki 30 Mart`ta Balıkesir halkı bu engeli sandığa gömecektir.`` dedi.

Balıkesir Belediye bakanı Ok, Belediye olarak Balıkesir`in gelmiş geçmiş en büyük, Türkiye`nin 4 büyük  çevre atık projesini gerçekleştirip AB fonlarından 27 milyon Euro %90`ı Avrupa Birliğinden karşılıksız hibe kredinin AKP grubu ve Uğur ailesinin engel olduğunu söyledi.

1987 de, 18.Dönem`de Anap`la başlayan parlamenterlik yaşamında aradan geçen 26 yılda kenti ve çevresi için ortaya koyduğu somut bir proje bulunmadığını söyledi.

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, 5 yıllık görevi içinde hayata geçirdiği projeleri, uygulamaya koyduğu programları anlatırken tüm bunları üzerinde iktidar baskısına rağmen başardığını vurguladı.

Balıkesir üzerine karabasan gibi çöreklenen AKP`nin, Adalet ve kalkınma partisi değil, vatandaşın deyimi ile gerçek bir ayakkabı partisi olduğunu vurgulayan Ok, ``Balıkesir 30 Mart`ta inşallah bunlardan kurtulacaktır.`` dedi.

İsmail Ok, bir basın mensubunun seçim çalışmalarını AKP üzerinde yoğunlaştırmalarının bir nedeni olup olmadığını, oysa Balıkesir`in en büyük ilçesi Bandırma ve burayı da 5 yıldır CHP Belediyesinin yönettiğini, niye eleştirel yaklaşımlarını bu yönde yoğunlaştırmadıklarını sordu.

Ok, bu soruya ``Attan düşenin halinden, Eşekten düşen anlar, Biz muhalefet belediyeleri olarak iktidar kaynaklı baskılar altında yüzümüzün akı ile çıkmışsak bu tek başına başarıdır. Bugün hapis yatan Belediye Başkanı arkadaşlarımız var.`` dedi.

Ok, 15 ay önce 150 polis Balıkesir Belediyesini, 15 Polis Balıkesir spor`u, 150 Polis Belediye şirketi Fırın-taş`ı basıp bu insanları sabahın karanlığında yataklarından alıp soğuk beton üzerinde günlerce sorgulayıp serbest bırakıldıktan sonra 15 aydır hala fezleke hazırlanamadığını söyledi.

Tüm bu gelişmeler ışığında Balıkesir Belediyesi olarak sadece CHP li Belediyelere değil Saadet partili Şamlı Belediyesine de yardımcı olduklarını vurgulayıp, ``Telefonları burada arayıp sorabilirsiniz.`` dedi.

Ok`a,  Siyasi söylevlerindeki kimseyi ötekileştirmeyecekleri hatırlatılıp, MHP`nin kendi saflarında ötekileştirdikleri bir çok ismin Bugün AKP kadrolarının ön sıralarda aday gösterdiği hatırlatılması üzerine MHP il Başkanı bayram Çılgın söze girerek ``Sanırım İl genel Meclisi Üyesi Soner Demirel`den bahsediyorsunuz, Zaten bu arkadaşımızın genel merkezce ihracına yönelik disiplin kurulu karara vardı.`` dedi.

Başkan Ok ise, MHP li il genel meclisi üyesi Soner Demirel`in Balıkesir Belediyesine yönelik ağıt itham ve iftiralarla başlatılan karalama kampanyası ve akabinde sürdürülen operasyonlarda ``Şunu da alın, Bunu da alın.`` diye isim ve adres gösteren Truva atı olduğunu vurgularken oldukça asabileşti.

MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı ve MHP Balıkesir Belediye Başkanı adayı İsmail Ok, daha sonra beraberinde getirdiği eşi Nesrin Ok`u göstererek ``İşte eşim, işte ben neyimiz varsa üzerimizde giydiğimizdir.`` diyerek Allahın insanları kuru iftiradan saklamasını diledi.

MHP`nin geniş katılımlı Kristal iftarı daha sonra Bandırma Çarşısı esnafının ziyaret edilmesi, Akşamda Kuşcenneti köyü ve Sahil Yenice köyleri ziyareti ile devam etti.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı