Balıkesirli sanatçılar, Bandırma´da sergi açtı

Balıkesirli sanatçılar, Bandırma´da sergi açtı

Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği, Bandırma´da karma resim sergisi açtı.

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleşen serginin açılışında ilk konuşmayı, Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Rafet Topalak yaptı. Topalak, 92 üyeye sahip olduklarını, açtıkları sergide, 17 sanatçının 72 tablosunun bulunduğunu belirtirken, ?Türkiye Cumhuriyeti´nin temeli kültür ve sanattır. Sanat, güzelliğin ifadesidir. Sanatla yaşayın, sanatla kalın? dedi.

/resimler/2017-3/20/2243015723848.jpg

Ardından düşüncelerini dile getiren sanatçı Özdemir Yemenicioğlu, ?Sanatın dostu, yaşamın, insanlığın dostudur. Sanat, gelişmeyi sağlayan en önemli öğedir. Sanat, paylaşmaktır? diye konuştu.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma´nın sanatsever bir kent olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:

?Bandırma, kültürün, sanatın, barışın, kardeşliğin, demokrasinin, çağdaş yaşamın kentidir. Sanat olmadan, çağdaş yaşam olmaz. Bandırma´daki bu etkinliklerimiz sürecektir. Bandırma, kültürün, sanatın, bilimin kenti olma özelliğini bundan sonra da sürdürecektir.?

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ise Bandırma´nın, sanat ve sanatçının sevilip yürekten kabul edildiği bir ilçe olduğuna işaret ederken, ?Her zaman sanatçının yanındayız? dedi.

Konuşmaların ardından Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Rafet Topalak, kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya, ilimiz sınırları içinde çıkan ilk tarihi paranın(sikke) yer aldığı bir tablo armağan etti. Mirza da, dernek adına sanatçı Özdemir Yemenicioğlu´na belediyenin bir plâketini verdi.

Sergi, 27 Mart 2017´ye dek açık kalacak sergide şu sanatçıların resimleri yer alıyor:

Özdemir Yemenicioğlu, Emine Ermiş, Erden Köybaşı, Gönül Karaca, Gül Serpil Erdem, Haşmet Demirbil, Mualla Can, Mualla Demir, Mürvet Ay, Nagehan Vidinlisan, Nazmiye Mustafaoğlu, Nesrin Döndüoğlu, Reyhan Kabakçı, Semra Ocak, Serhan Kerestecioğlu, Sevim Cingöz, Yasemin Şenöz. (Önder BALIKÇI)



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli