Balıklar soğuk denizlere kaçıyor.

Balıklar soğuk denizlere kaçıyor.

Küresel ısınma, dünyayı her geçen gün daha ciddi şekilde tehdit ediyor

 

   Deniz düzeyinin yükseldiği ve kentlerin sular altında kaldığı korkunç gelecek senaryoları şimdilik sadece olasılık olsa da insanların yükselen sıcaklıklardan etkilenmeye başladıkları bir gerçek.

/resimler/2016-3/12/2359506152496.jpg

ABD´nin önde gelen üniversitelerinden Yale, Princeton, Arizona devlet ve Rutgers üniversitelerinin yaptığı araştırmaya göre, yükselen deniz suyu sıcaklıkları, balıkların Ekvator´dan kuzey ve güney kutuplarına doğru göç ettiklerini ortaya çıkardı. Bilim insanları, bu durumun Ekvator bölgesinde yaşayan düşük gelirli insanların yiyecek kaynaklarına ulaşmalarını ciddi şekilde tehlikeye attığını düşünüyor.

Deniz biyoloğu Malin Pinksky, kuzey bölgelerinde yaşayan insanların refah düzeylerinin hâlen yüksek olduğunu, fakat Ekvatoral bölgelerde yaşayan insanların, beslenebilmek için göç eden balıklara ihtiyacı olduğunu ifade etti. Balıkların göç etmesi, hem küresel ısınmanın ne kadar ciddi boyutlara ulaştığının kanıtı, hem de dünyanın gelişmiş ve geri kalmış bölgelerindeki insanlar arasında eşitsizliği daha da tırmandıracak bir gelişme olarak görülüyor.

/resimler/2016-3/13/0000098027743.jpg



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı