BALKES FIRTINASI

BALKES FIRTINASI

Kendi saha ve seyircisi önünde Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Trabzonspor’u konuk eden Balıkesirspor daha 8. Dakikada 2-0 öne geçti.

Farkı 1’e indiren Trabzonspor karşısında 3. Golüde bulan Balıkesirspor maçı daha ilk yarıdan bitirdi.

Balıkesirspor maça çok iyi bir giriş yaptı. 5. dakikada iyi bir pozisyon yakalayan ev sahibi ekip Kwame Karikari ile golü buldu ve maçtaki avantajı erken bir şekilde eline geçirdi.

Bu golden yaklaşık 4 dakika sonra hakem Özgüç Türkalp, Balıkesir temsilcisi lehine penaltı düdüğü çaldı. Topun başına geçen Muhammet Reis skoru 2-0`a getirdi. İlk 10 dakikada kalesine iki gol gören Trabzsonspor ise toparlanmaya çalıştı.

19. dakikada Marc Janko konuk takım adına golü kaydetti ve farkı bire indirdi. Ancak ilk yarıda etkili bir oyun sergileyen Balıkesirspor, 34. dakikada Hasan Hatipoğlu`nun golü ile farkı tekrar ikiye çıkardı.

Maç 3-1 Balıkesirspor üstünlüğü ile tamamlandı. Bu skorla Trabzonspor, kupaya erkenden veda etmiş oldu.

İnegölspor 3-2 GAZİANTEPSPOR Goller: Kemal (55`, 70`), Demir (90+1) (İnegöspor), Cenk (68`), Şahin (82`) (Gaziantespor) Maçın ilk yarısında iki ekipte kontrollü bir oyun sergiledi. Antep ekibinin sert savunma yaptığı ilk 45 dakikda golsüz tamamlandı.

İkinci yarıya ise iyi başlayan taraf İnegöspor oldu. 55. dakikda golü atan Kemal Hastürk, takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk ekipte ise 68. dakikada golü bulan Cenk Tosun maça deneyi getirdi. Ancak bu eşitlik fazla uzun sürmedi.

70. dakikada kendisinin ve takımının ikici golünü kaydeden Kemal üstünlüğü tekrar İnegölspor lehine çevirdi. 82. dakikada Gazinatepspor bu sefer Şahin ile golü attı ve tekrar maça dengeyi getirdi.

Fakat 90+1`de Demir bu sefer ev sahibi adına golü buldu ve maçın skorunu 3-2 olarak belirledi. Böylece Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor da Türkiye Kupası`na erkenden veda etmiş oldu.

Ziraat Türkiye Kupası`nda aynı saatte oynanan diğer maçların skoru ise şu şekilde;Tavşanlı Linyitspor 0-1 Akhisar Bld

Tokatspor 1-0 İstanbul BB.

Umut ÇINAR- BALIKESİR/MANŞET



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı