BALKES KASABAYI YIKTI 2-1

BALKES KASABAYI YIKTI 2-1

3.Turda Turgutluspor ile karşılaşan Balıkesirspor 2-1 lik skor ile turu geçmeyi başardı.





Ziraat Türkiye Kupası 3.Tur karşılaşmasında Turgutluspor ile karşı karşıya gelen  Balıkesirspor 2-1 lik skor ile turu geçmeyi başardı.

Zevkli ve çekişmeli geçen maçı 2-1 kazanarak adını 4.tura yazdıran Balıkesirspor 32 takım arasına girmeyi başardı.

Son Tokat maçında deplasmanda galip gelen Balıkesirspor başarılı performansını kupada da sürdürerek Turgutluspor'u geçmeyi bildi.
Yedek ağırlıklı kadro ile karşılaşmaya çıkan Kırmızı- Beyazlılar Gökhan Demir'in attığı gollerle rakibini mağlup ederek tur vizesini almayı başardı.


Mücadeleye istekli başlayan Balıkesirspor henüz ilk dakikalarda rakip kalede etkili olmaya başladı. Mücadelenin 12.dakikasında ise bu istekli oyununun karşılığını gol ile aldı. Mustafa Şen çalımlarla getirdiği topu sağ kanattan cezasahasına yolladı. Topa hareketlenen Gökhan tek vuruşla topu filelere göndermeyi başardı. Bu gol ile 1-0 öne geçen Kırmızı-Beyazlılar golden sonrada baskısını sürdürdü. 31 .dakikada Erhan Küçük'ün yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği top az farkla auta gitti. Turgutluspor rakibinin baskısını kırıp oyuna ortak olmaya başladığı anda golle buluştu. 40.dakikada gelişen Turgutlu atağında Ergun kaleci Olcay tarafından yere düşürüldü. Maçın orta hakemi bu pozisyonda tereddütsüz bir şekilde penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Raşit penaltı atışını gole çevirerek takımına eşitliği getiren golü kaydetti 1-1.  Golden sonra silkelenen Balıkesirspor oyunu rakip sahaya yıkarak gol aramayı başladı. 45.dakikada ise aradığı üstünlük golünü günün başarılı ismi olan Gökhan ile buldu. Özcan'ın cezasahası içine kafa ile gönderdiği pozisyonda topla buluşan Gökhan  düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.

İKİNCİ YARIDA FARK KAÇTI

İlk yarı bu şekilde sona ererken ikinci yarıya da ev sahibi Balıkesirspor etkili başladı. Maçın adamı Gökhan öyle bir gol kaçırdı ki  tarafatarına adeta saç baş yoldurttu.   Mücadelenin 52.dakikasında topla buluşan Gökhan kaleciyi çalımlayarak boş kaleye yaptığı vuruşta topu auta yolladı. Kaçırdığı gol sonrası büyük şok yaşayan Gökhan uzun süre bu şoku atlatamadı. 62.dakikada gelişen atakta günün etkili isimlerinden Mustafa Şen'in sağ çaprazdan vurduğu şut az farkla üstten dışarı gitti. Arka arkaya geliştirdiği ataklarla Turgutluspor kalesini abluka altına alan Balıkesirspor bir türlü 3.golü bulup rahatlayamadı. 67.Dakikada Özcan ile etkili olan Balıkesirspor bu ataktan da eli boş döndü. Son 15 dakikaya girilirken Ertuğrul ve Coşkun oyuna dahil olurken Balıkesirspor bu dakikadan sonra topa daha çok sahip olmayı başladı.  86.dakikada gelişen Balıkesirspor atağında Ertuğrul net bir fırsattan yararlanamadı. Çalımlarla getirdiği topu kalecinin sağından filelerle buluşturmak isteyen Ertuğrul'un vuruşu yan ağlarda kaldı. Bu atağın ardından maçta başka pozisyon yaşanmazken Balıkesirspor maçı 2-1 üstünlükle tamamlayarak Ziraat Türkiye Kupasında 4.tura yükseldi.

Balıkesirspor bu galibiyetle kupada son 32 takım arasına adını yazdırırken rakibi Turgutluspor'dan da rövanşı almış oldu. 2009 yılında da Türkiye Kupasında eşleşen iki ekip arasında oynanan karşılaşmayı Turgutlu 5-0 kazanmış ve rakibine ağır bir mağlubiyet yaşatmıştı.

4.turda Balıkesirspor'u Galatasaray, Fenerbahçe , Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor gibi üst düzey ekipler beklerken Süper Lig ve PTT 1.Lig takımlarıyla da  eşleşmesi muhtemel görünüyor.

MAÇTAN NOTLAR

Tokatspor karşılaşmasında ceza alan Teknik Sorumlu Mesut Dilsöz karşılaşmayı tribünden takip etti.

Mesut Dilsöz'ün yerine kaleci antrenörü Bekir Gür takımını başında sahaya çıktı.

Karşılaşmayı yaklaşık 1000 kadar taraftar takip etti.

Belediye Başkanı İsmail Ok ve Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk maçı takip edenler arasındaydı.

Yedek ağırlıklı bir kadroya rağmen iyi mücadele eden Balıkesirspor oynadığı futbolla alkış aldı.

Maçın orta hakemi Erkan Engin mücadeleyi kusursuz bir şekilde yönetirken otoritelerden tam not aldı.

Stad: Balıkesir Atatürk

Hakemler: Erkan Engin, Atilla Karaoğlan, Suat Güz, Ahmet Alemdar

Balıkesirspor:Olcay, Mustafa, Onur, Özcan ,Ali, Erhan ( Coşkun ), Muhammet Reis, Mehmet ( Caner), Hasan, Kemal , Gökhan ( Ertuğrul)

Turgutluspor: Emrehan, Bahadır ( Şevket), Cemal, Ergun, Raşit ( İsmail), Emrah, Çağatay, Tunay, İbrahim, Barış, Ümit

Golller: Dk 12, 45 Gökhan ( Balıkesir), Dk 40 Raşit (Pen) ( Turgutlu)






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli