Ballıpınar’da mor soğan ekimine doğru

Ballıpınar’da mor soğan ekimine doğru

Ballıpınar Mahallesi Muhtarı Necmi Sezer, “”Geride bıraktığımız hasat döneminde, ortalama kilosu 3 liradan satılan mor soğandan yüzümüz güldü” dedi.

Mor soğan(Balık soğanı) diyarı olarak bilinen, Erdek’e bağlı Ballıpınar Mahallesi Muhtarı Necmi Sezer, “Geride bıraktığımız hasat döneminde, ortalama kilosu 3 liradan satılan mor soğandan yüzümüz güldü” dedi.

Geçen sezonda mor soğan rekoltesinin yüksek olup, bin 300 ton üretim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sezer, mahallelerinde ayrıca 600 ton da zeytin üretimi gerçekleştiğini belirtti.

Yeni sezon için mor soğan ekimine hava koşulları elverirse 10 gün içinde başlayacaklarına işaret eden muhtar Sezer, şunları söyledi:

“Şu anda üreticilerimiz, ektikleri alanlara göre kendilerine ayrılan sulama kanallarının temizliğini yapıyorlar. Daha sonra, 10 gün içinde başlayıp, bir ay sürecek ekim işlemine geçecekler. 25 Haziran’dan sonra ise hasat başlayacak. Geçtiğimiz dönemdeki soğan gelirinden memnunuz. Hatta yeni pazarlar bulunursa önümüzdeki hasat dönemi daha da verimli geçebilir.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ballıpınar’ soğan ekimine doğru
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli