BALPARK

BALPARK

Bandırma Belediyesi 17 dava kazandı, BALPARK artık yok!

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Büyükşehir Belediyesi ile 27 farklı konuda davalık olduklarını ve 17 davanın Bandırma Belediyesi lehine sonuçlandığını aktardı. BALPARK´ın Bandırma caddelerinden topladığı otopark ücretinin iptal edildiğini açıklayan Mirza, ana caddelerin de tekrar Bandırma Belediyesine geçtiğini duyurdu.

Birçok konuda uzlaşı sağlanamadığı için hukuk yoluna başvurduklarını belirten Mirza, Büyükşehir´in kimseye danışmadan mecliste karar aldığının altını çizdi. Mirza ?BALPARK iptal edildi. Balıkesir İdare Mahkemesi Büyükşehir Meclis Üyemiz Şerafettin Engüdar´ın şikâyeti üzerine Büyükşehir BALPARK´ın Cadde ve sokaklardan aldığı ücretleri iptal etti. Ana caddeler Atatürk Caddesi dışındaki tüm caddelerde yine bize geçti Bandırma Belediyesi Olarak Dava etmiştik bu davayı da kazandık. Atatürk Caddesi dışında, İnönü, Kurtuluş ve Ordu caddesi tekrar bize geçti. Girişten aşağı ışıklı kavşağa kadar Balıkesir´in. Asfalt konusunda en acil yer Atatürk Caddesi. 2014 yılından bu yana . 27 farklı konuda mahkememiz var 17 mahkemeyi kazanmışın. Büyükşehir yerel belediyeye danışmandan meclis kararı alıyor. Biz itiraz ediyoruz ancak dinlemiyorlar bizim de yargıdan başka bir şansımız kalmıyor. Diyalog yok.? dedi.

 2014 yılında alınan atık su bedelinin Büyükşehir BASKİ tarafından tekrar alınmaya başlanacağını söyledi. Mirza şunları söyledi;  ? BASKİ atık suyu bedelini tekrar getiriyor. Bandırma´da suyun tonu 4,13 lira,   her ton için 1 lira 18 kuruş atık su bedeli alacak. Herkes 5.31 lira ton başı su ücreti ödeyecek. Karesi 2,07 lira suyun tonu Ayvalık 2,92, Bigadiç 1,51,Erdek 3,14. Büyükşehirlerde su fiyatı tek. Biz bunu söyledik ama dikkate almadılar. Katı atık bedeli diye bir bedel var. Su faturalarıyla ÇTV ve bu bedeller toplanıyor. BASKİ´nin bunu bir ay geriden gelerek ödemesi lazım. Ancak 4 aylık Katı Atık Bedelleri bize ödenmedi. Temizlik ile ilgili 1 milyon 400 bin alacağım var. Neredeyse 1 milyon lira yok tamirinden kaynaklı alacağımız var. Biz bir tek otopark harcını büyükşehir´e ödemedik. Bu paralar sadece otopark için kullanılır ama bize hiç otopark yapmadılar. Bize park projesi yap ben bu parayı hemen size aktaracağım diyorum.?



Anahtar Kelimeler: BALPARK
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli