BANDAK ekibinin deprem bölgesi izlenimleri

BANDAK ekibinin deprem bölgesi izlenimleri

“Bandırma Arama Kurtarma Spor Kulübü”(BANDAK) de geçtiğimiz günlerde, deprem bölgesine gittiler.

“Bandırma Arama Kurtarma Spor Kulübü” (BANDAK) de geçtiğimiz günlerde, deprem bölgesine gittiler.

BANDAK Başkanı Kadri Civan, Antakya merkezine kendisiyle birlikte Erdinç Yavuz, Adem Karasu, Ebru Alşan, Emrah Uygun, Şaban Topaloğulları, Ekrem Gürses, Erol İşcan, Nail Çınar ve İbrahim Uğur Şengönül’den oluşan arkadaşlarının da geldiğini belirtti.

Civan, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nde yaptığı açıklamada, deprem bölgesine, Bandırma Belediyesi’nin verdiği bir araçla gittiklerini, orada 33 kişilik Eskişehir Odun Pazarı Belediyesi itfaiyesi ile koordineli şekilde, “Fuat Kuku Sitesi”nin enkazında çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu enkazdan ne yazık ki 61 vatandaşımızın cenazesi çıkarıldı, 16 vatandaşımız ise kurtarıldı” dedi.

Enkaz bölgesinde ilk üç gün kamu desteğinin hiç olmadığını gözlemlediklerini anlatan Civan, şunları aktardı:

“Bölgede İspanyol, Portekiz ve Fransa’dan gelen arama-kurtarma ekipleri de köpekleri ve termal ısı araç-gereçleriyle teknik çalışmalar yaptılar. Ülkenin çeşitli yörelerinden gönderilen yardım malzemelerinin depremzedelere dağıtımında büyük bir koordinasyonsuzluk yaşandığını gördük. Bu arada çok sayıda art niyetli kişilerin davranışlarını da önlemeye çalıştık. Bu kişiler, enkazlar arasına girerek, ziynet eşyası, para arıyorlardı. Biz de bulduğumuz bu ziynetleri, devlet görevlilerine teslim ettik. Bu arada, çalışmalarımız sırasında artçı depremleri de yaşadık.”  ÖNDER BALIKÇI



OSMAN VATANDAŞ
21.02.2023 14:26:00
Bandırmanın gururu BANDAK.

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı