Bandak, Kapıdağ ile özdeşti

Bandak, Kapıdağ ile özdeşti

Bandırma Dağcılık Arama Kurtarma ekibi BANDAK, Kapıdağ safarileri ile tarihi ve doğal güzellikleri gün yüzüne taşıyor.

Bandırma Dağcılık Arama Kurtarma ekibi BANDAK, yurdun birçok noktasında gerçekleştirdiği doğa yürüyüşlerini, bölgesel ve seri parkurlarla Kapıdağ’a yöneltti.

Hava koşullarına bakılmaksızın haftanın iki günü çeşitli parkurlardan verilen startla zirveye tırmanmayı gelenek haline getiren Bandak bölge insanına yürüyüş sporunu sevdirdi.

Her türlü teçhizatın mevcut olduğu Kapıdağ safarileri, doğal ve tarihi güzellikleri ile parkura katılanların içini aydınlatırken, doktorlarda belli bir yaşın üzerindeki hastalarına aynı reçeteyi yazıyor ”Yürüyün.”

İçlerinde Doktorlar, Hukukçular, Bürokrat ve İş adamlarının bulunduğu Bandak Kapıdağ yürüyüş ekibi parkur startını yürüyüş anında belirliyor. Doğa ve tarih beklentisi olan yürüyüşçüler Düzler, kızlar hamamı, su kanalları, Adrianus tapınağı ve Belkıs Anfi-Tratro harabelerinden zirveye uzanırken, başka bir parkurda Bandırma körfezi seyirli Tatlısu’dan veriliyor.

Anıların ve sporun yararlarının harman olduğu birerle kol yürüyüşlerinde verilen küçük molalar, kahve sohbetleri ve fotoğraf çekimleri Bandak yürüyüşüne katılanların vazgeçilmez tutkusu oluyor.

Bandak mihmandarı eski futbolculardan Hilmi Çakır, özellikle Kapıdağ’da gerçekleştirdikleri yürüyüşlerin hiçbir risk oluşturmadığı gibi yaban hayatında var olup insanların görme şansı bulunmadığı birçok hayvan ve bitkiyi gözlemleme fırsatı bulduklarını söylüyor.

Bir süre sonra alışkanlık edinilen yürüyüşlerin yaşamsal ritmi artırması, yürüyüşe katılanlar tarafından fark edildiğini ve hayatında önemli değişiklikler olduğunu söylüyor.

Bandak mihmandarı Hilmi Çakır, Kapıdağ yürüyüş parkurlarına katılmak isteyen doğa sevenlerin Bandırma’da Bandak’a başvurarak, ilk programlarına katılabileceklerini söylüyor.



reyhan acaroğlu
19.01.2015 21:36:58
Neden kadın yok ?

Tulay Haykir
19.01.2015 23:29:48
Reyhan hanim, katilmaniz onlari memnun eder, benim boyle uzun bir yuruyuse cesaretim ve gucum yok, esim katiliyor oysa ki...katilirsaniz mutlu olurlar...

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli