BANDAK GERÇEK ÇEVRECİ

BANDAK GERÇEK ÇEVRECİ

Bandırma dağcılık, Arama Kurtarma Derneği BANDAK Erdek çevre platformunun eylemine katılmak için 20 km yürüdü.

Bandırma Dağcılık ve arama kurtarma derneği BANDAK birkez daha sözde değil, özde çevreci olduğunu kanıtladı. Bandak geçmişten günümüze çevre adına ortaya koyduğu somut tepkisini bugünde gerçekleştirdi.

Bandak Erdek Körfezi Dayanışma platformu tarafından düzenlenen " El ele insan zinciri" çevre eylemine katılmak üzere Bandırma`dan Erdek`e yürüdü.

Bandakçılar ellerinde renk renk şemsiyelerle başlattıkları 20. km lik Bandırma Erdek parkurunda Erdek hudutlarına girdiklerinde kendilerinş polis karşıladı.

Erdek Emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler pankart ve dözviz açmamak kaydı ve trafiği etkilemiyecek şekilde yürüyüşü disiplin ederken Bandak`çılar hiçbir promlem yaşamadan geldikleri Erdek`te caddelerden geçerken "Erdek uyuma körfezine sahip çık.", Erdek uyuma Kapdağına sahip çık." diye tezahüratta bulundular.

Erdek`e girilerinde davul zurna ile karşılanan Bandak yürüyüş ekibi daja sonra Havuzlu meydan cıvarında bir kahvede yorgunluk çayı içerek pazar caddesi, sahil güzergahı üzerinde Platformun eylem alanı olan Cuğra, Ali Sarı Sahil bandı girişinde diğer katılımcılarla buluştu.

Bandak adına açıklama yapan Kadri Cıvan, Çevre sorunu yaşanan her yerde Bandak`ın ayak izlerinin bulunduğunu ve gelecek nesle azda olsa bir yeşillik bırakabilmenin mutluluğunu yaşamak istediklerini söyledi.



Anahtar Kelimeler: BANDAK GERÇEK ÇEVRECİ
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli