BANDAK’tan açıklama

BANDAK’tan açıklama

“Tetiğe değil, deklanşöre bas!”

Bandırma Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nce (BANDAK) yapılan açıklamada, “Tetiğe değil, deklanşöre bas” denildi.

BANDAK’ın, “4 Aralık Dünya Yaban Hayatını Koruma Günü” için sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Her yıl 4 Aralık, Dünya Yaban Hayatını Koruma Günü olarak kutlansa da sadece ülkemizde, yılda yeni bir uygulama ile kaçak avlanmaların dışında ‘av turizmi’ adı altında binlerce yaban hayvanı katlediliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, 2020-2021 av sezonu için Bakanlık onayıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), Merkez Av Komisyonunca (MAK) avlanmasına izin verilen türler, kotalar, ücretler ve avlanma şekilleri belirlenerek 798 yaban hayvanının öldürülmesi için izin çıkmıştı. Avlanmasına izin verilen türler arasında Anadolu yaban koyunu, ceylan, çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca, melez yaban keçisi, kızıl geyik ve yaban keçisi bulunuyor.

Doğa savunucularının tüm itirazlarına rağmen 2020-2021 av dönemi, 22 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla başlamıştı. 28 sivil toplum kuruluşu(STK), ‘av sezonu’na karşı ortak bir bildiri yayınlayarak, ‘silahların ve av sanayisinin doğal yaşamı yok etmesine izin vermeyeceğiz. Cinayetin sporu da, sezonu da olmaz’ demişlerdi.”



Anahtar Kelimeler: BANDAK’ açıklama
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli