BANDAK’tan çevre açıklaması

BANDAK’tan çevre açıklaması

“Mevsim KIŞ ama!.. Yaz mevsiminin ortasında yaşıyoruz!

Mustafa Anadol’un başkanlığındaki Bandırma Dağcılık, Arama Kurtarma Derneği(BANDAK), sosyal medyadan yaptığı açıklamada, kaybolan çevre ve doğaya dikkati çekti.

Açıklamasına, Agua uydusu tarafından 30 Aralık 2020’de çekilen bir fotoğrafı da ekleyen BANDAK, “Yaz mevsiminin değil, kışın ortasındayız” başlığı altında, şunları belirtti:

“Yeşil desen kalmamış. Yağmur desen yağmamış. Çoğu dağın tepesinde kar yok. Göller, nehirler kaybolmuş. Kesilen ormanlar, sömürülen sular, yok olan hayvanlar, kirletilen çevre…Yağmur dualarına değil, sağlam bir çözüm planına ihtiyacımız var. Durum bu…”

KADRİ CİVAN’IN ÇAĞRISI

Bu arada, BANDAK’ın önceki başkanı Kadri Civan da, sosyal medya hesabından, Güney Marmara’da kurulması çalışmaları yürütülen sanayi, maden ve enerji planlamalarına dikkat çekti.

Civan, açıklamasında, “Tüm dostlarımızı, Güney Marmara’da hayata geçirilmek istenen devasa sanayi, maden ve enerji planlamalarına karşı kısa videolarla tepki göstermeye davet ediyoruz. Tarım toprağına sanayi, orman alanına Rüzgar Enerji Santrali (RES) istemiyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: BANDAK’ çevre açıklaması
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli