Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ivme kazanacak

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ivme kazanacak

Hisarcıklıoğlu, Rektör Özdemir, Sezgin ve Arıoğlu, Bakan Çelik ile görüştü.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Konsey Toplantısı Ankara´da gerçekleşti.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, 23 Şubat 2016 Salı günü, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile konsey üyelerinin katıldığı toplantıyla ilgili olarak yayınladığı basın açıklamasında, toplantının son olumlu bir havada geçtiğini bildirdi.

Açıklamada, toplantıdan önce TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu´nun önderliğinde, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Genel Sekreter Vekili İbrahim Ethem Arıoğlu ve Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin´in, üniversitenin mekânsal gelişimiyle ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşerek, kendisine üniversitenin gelişimi konusunda bilgiler verip, dosyalar sundukları bildirildi. Toplantıda, bölgenin parlayan yıldızı olan Bandırma´ya, üniversitenin kuruluşunun büyük katkılar sağlayacağı dile getirilirken, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nin gelişmesi için neler yapılabileceği konusunda düşünce alışverişinde bulunuldu. Bakan Çelik´e, üniversitenin kampüs alanının genişletilmesi talebi de iletildi.

Bilindiği gibi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, 23 Nisan 2015´te yayınlanan kararnameyle ilk kez üç ilçede kurulan üniversiteler arasında yer aldı. Buna paralel şekilde, Balıkesir Üniversitesi´nde bulunan 5 fakülte, 4 enstitü ve 4 meslek yüksek okulu, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´ne bağlandı. Böylece, Balıkesir Üniversitesi´nin bünyesindeki 42 bin 300 öğrencinin 9 bini, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi bünyesine geçti.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde 400 idari, 950 akademik personelin görev yapması planlanıyor.  Önder BALIKÇI



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu