Bandırma Belediye Meclisi´nden notlar

Bandırma Belediye Meclisi´nden notlar

2019-2023 çalışma dönemi Meclisinden ilk birleşim

ÖNDER BALIKÇI

  • 31 Mart 2019 yerel seçimi sonunda oluşan Bandırma Belediye Meclisi, dönemin ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, tüm üyelerin katıldığı toplantıyı genelde başarılı sayılabilecek şekilde yönetti. Tosun´un, gündeme iyi hazırlandığı belliydi.
  • AKP grubu, mecliste önemli ölçüde azınlıkta bulunması nedeniyle seçilmesinin mümkün olmadığı gerçeğini göz önüne alarak komisyon üyeliklerine aday göstermemeye dikkat etti. Yönetmelik gereği yer alması gereken komisyonlara aday gösterdi, o kadar! Sadece Marmara Belediyeler Birliği´nin, yedek üyeliği için aday gösterdiyse de, CHP grubu buna bile onay vermedi.
  • AKP grubu, meclis toplantısında bir kez ?ret? oyu kullandı. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın 2018 yılına ait çalışma raporu oylanırken, AKP grubu olumsuz oy kullandı, ancak meclis çoğunluğunu oluşturan ?millet ittifakı? oylarıyla rapor kabul edildi.
  • Meclis ihtisas komisyonlarının üye seçimleri için belediyenin ilgili bölümlerinin meclise gönderilen yazılarında, ??tane üye seçilmesi? deniliyordu. Belediye Başkanı Tosun da, buna uyarak, komisyon üyesi seçilecek üyeleri ?tane? olarak dillendirdi. ?Tane? sözcüğü insanlar için kullanılmaz! Ne mi denilmeliydi? Örneğin, ?Encümen´e üç üye seçeceğiz? denilebilirdi.
  • Belediye Başkanı Tosun, toplantıda bazı konular hakkında bilgilendirmede bulundu. Tosun, belediye personeli içinden seçilmiş belediye başkan yardımcılığına, son olarak Mali Hizmetler Müdürlüğünü yürüten Emine Vardar´ın getirildiğini, Basın ve Yayın Müdürlüğüne ise asaleten Esra Işıktaş´ın atandığını açıkladı.
  • Belediye meclisinin basına dağıtılan gündemine baktığımda, önceki yıllarda yapılan bir yazım yanlışının düzeltilmesine sevindim. Eski yıllarda, imar planı değişiklikleri ile ilgili maddeler yazılırken, ??.parsel de? veya ??.ada da? denilir ve durum bildiren ?de, da? eki, sanki bağlaçmış gibi kullanılma yanlışına düşülürdü. Bu kez, yanlış giderilmişti. Örneğin, bir maddede, ?Akçapınar Mahallesi, 41 parselde? denilmişti. Dilerim, bundan sonra da gündem yazılırken, dilimizin doğru kullanılmasına özen gösterilir.
  • Meclisin ilk toplantısına vatandaşlar da büyük ilgi gösterdiler. Toplantıyı çok kalabalık bir topluluk izledi.

/resimler/2019-4/11/1048294090978.jpg



derya yüce
12.04.2019 10:43:33
Bandırma ya yeni Başkanımız ve Meclis üyelerimiz hayırlı olsun. Yıllardır dillendirdiğim konuyu inşallah bu dönem bu meclis ve başkan çözer. Konu: Kaldırım işgalleri ve yaya emniyeti. 1- Tüm kaldırımlarda klima motorları veya gölgelikler yayaların başlarına çarpacak şekilde monte edilmiş durumda. 2- Tüm kaldırımlarda a)esnaf kapısının önüne ya ürünlerini koymakta (Özellikle İnönü caddesi üzerindeki HAPY MARKET) b)Kahvehaneler ve çay ocakları müşterilerinin daha rahat sigara içerken milleti ??? kessinler diye koydukları tabure ve sehpalardan kaldırımlar kullanılaz durumda c) ilçe tarafik ekipleri ve trafik komisyonu ara sokaklardaki araç kaldırım işgallerine son vermeli.(Özellikle Hal Cad) d) Biz vatandaşlar ara sokaklarda zabıta göremiyoruz. Tüm zabıtalar çay ocaklarında keyif yapıyor. Zabıta hiç oturmamalı Bandırma Ana caddelerden çarşıdan ibaret değil, Ara sokakları da sürekli kontrol altında tutmalı. Halkın gözü kulağı aksaklık tesbitcisi zabıta olmalı. Sıra geldi basına niye bunları dillendirmiyorsunuz. Reklam alamamaktan mı yoksa yafta yapıştırılmaktan mı korkuyorsunuz. Eğer ki korkuyorsanız okur şikayeti adı altında adımı da vererek yapın manşet. Alın size Manşet başlığı TOLGA TOSUN A HALKTAN MEKTUP

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı