Bandırma Belediyesi Çocukları Unutmadı.

Bandırma Belediyesi Çocukları Unutmadı.

Başkan Mirza, "Çocuklara yönelik projelerimiz devam edecek."

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Dünya Çocuk Hakları? gününü kutladı.

Dünyada en büyük hakkın insan hakları olduğuna dikkati çekerken, bu hakkın içinde çocuk haklarının da önemli bir yeri bulunduğuna işaret eden Mirza, şu değerlendirmede bulundu:

?4,5 yıllık görev sürem içinde şu ana kadar merkezde, 32 kırsal mahallemizde toplam 120 çocuk parkı yaptık. Her mahallemizde bir çocuk parkımız bulunuyor. Önümüzdeki dönemde 25-30 park daha yapmayı planlıyoruz. Çünkü çocuklarımız, bizim her şeyimiz, geleceğimiz. Onların oynayarak eğitilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de işlevsel oyun parkları yapıyoruz.?

/resimler/2018-11/20/2209230617538.jpg

Kendisinin mutlu bir çocukluk dönemi geçirdiğini vurgulayan Mirza, şunları söyledi:

?Çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam sürme, beslenme, okuma, spor yapma akları başta olmak üzere her çeşit haklarını ilerletmeliyiz. Onların sosyalleşmelerine de katkı sağlamalıyız. Buna paralel olarak çocuklarımız için beyni geliştiren satranç kursları açıyoruz. Ayrıca onları jimnastik sporuyla buluşturuyoruz. 7-14 yaş grubu arasındaki çocuklarımız için bugüne dek açtığımız yüzme kurslarına 3 binin üzerinde çocuğumuz katıldı. Onlar için enstrüman çalma kursları düzenliyoruz. Çocuk tiyatroları düzenliyoruz. Hatta bu tiyatroları okullara kadar götürüyoruz. Onları gerek festivalimiz bünyesinde, gerekse bunun dışında Kuşcenneti´ne götürüyoruz. Belediyemizin desteğindeki dershanemizde 171 çocuğumuz eğitim-öğretim görüyor. Belediyemizin düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında çocuklarımız için animasyonlar gerçekleşiyor.?

/resimler/2018-11/20/2215018749302.jpg

Anne-babaların da çocuklarını geleceğe hazırlaması gerektiğine dikkati çeken Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Anne-babalar, çocuk haklarına sahip çıksınlar. Onları okumaya, spor yapmaya, yabancı dil öğrenmeye yönlendirsinler. En önemlisi de çocuklarının hedef koymalarını sağlasınlar. Çünkü hedefsiz başarıya ulaşılmaz.?    Önder BALIKÇI



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli