Bandırma büyüyor

Bandırma büyüyor

Yeni konut alanlarında altyapı ve yollar açılıyor

Bandırma Belediyesi yeni yollar yapıyor, mevcut yolları yeniliyor. Maalesef Büyükşehir´in yetersiz çalışmaları nedeniyle Bandırma´nın yolları yeniden bozuluyor.

Yeni yerleşim yerlerinin yollarını yerinde inceleyen ve bilgi veren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, yapılan yerler ikinci, üçüncü kez tekrar kazıldığını, yapılan yolun güzelliğine sevinmeden arkamızdan ne zaman kazacaklar diye endişe yaşadıklarını dile getirdi.

/resimler/2018-12/27/1032224562882.jpg

Bandırma çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden Başkan Dursun Mirza; ?Bu büyümeye bağlı olarak da yeni yollar açmamız gerekiyor.  Özellikle Paşakent, İhsaniye ile Levent arasında son birkaç yıldaki büyüme ve yeni konutlar hepimizin dikkatini mutlaka çekiyordur. Göreve geldiğimiz ilk yıl hatırlayacağınız gibi Şehit Hakan Palabıyık Caddesi kullanılmayan toprak bir yoldu. Caddemizi asfaltladık. Bugün o cadde üstünde ve çevresinde yeni konutlar yapılarak yaşam alanlarına dönüştü. Caddemize bağlanan 1061 sokak, ve Ana caddeye paralel Şehit Kenan Tuğluoğlu Caddesi 1067 sokakta yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Hava şartları nedeniyle zaman zaman ara verdiğimiz çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor ve en kısa sürede tamamlamak istiyoruz? dedi.

/resimler/2018-12/27/1032072062445.jpg

BÜYÜKŞEHİR 4,5 YILDIR KAZI İŞİNİ BECEREMEDİ

Başkan Dursun Mirza Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan kazılarla ilgi de bilgi verdi. Mirza; ?Bir taraftan biz Bandırma´nın yollarını yaparken bir taraftan da ne zaman kazılacak endişesi yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Büyükşehir yasasıyla kazı yapacak kurum veya şahıslar kazı izinlerini Büyükşehir Belediyesine bağlı Altyapı Koordinasyon Merkezinden, AYKOME´den alıyor ve tamirat parasını da yine onlara yatırıyor. Biz ilk meclisten başlayarak bunun yanlış bir uygulama olduğunu bugüne kadar söyledik. Kazı izinlerini Bandırma Belediyesinin vermesi ve tamiratlarını da yapması gerektiğini söyledik.

/resimler/2018-12/27/1032370656761.jpg

Maalesef binlerce kazıdan sonra BASKİ tamiratlar için ihaleye çıktı ve sonuç alınamadı. Üçüncü yılın ortalarında BASKİ´nin kazılarını Bandırma Belediyesi tamir etsin ve tamir ücretlerini de size ödeyelim dediler. İlk üç ayda yapılan küçük bir ödemeden sonra bir daha ödeme yapmadılar.

Bandırma´nın sokakları sadece BASKİ tarafından kazılmıyor. Diğer kurumlar ve şahıslar tarafından da kazılıyor ve tüm kazı izinlerini Büyükşehir veriyor ve ücretlerini alıyor. Süperonline kazılarını görüyorsunuz. Süperonline kazdığı Parkeleri 24 saat içinde, asfaltları ise 48 saat içinde tamir etmekle yükümlü. Haftalarca hatta aylarca tamir edilmemiş yerleri görüyoruz. Ayrıca tamir edilen yerlerde usulüne uygun tamir edilmiyor ve sonrasında tekrar göçmeler oluşuyor.

/resimler/2018-12/27/1032519407118.jpg

Bandırma´nın başı Büyükşehir´in koordinasyonsuz, plansız çalışması nedeniyle gerçekten büyük sıkıntıda. Vatandaşlarımız kazılardan son derece rahatsız. Biz de Bandırmalı hemşerilerimiz daha fazla sorun yaşamasın diye kimin kazdığına bakmadan, ücretini almadan kendi bütçemizden tüm kazılan yerlerin tamiratını yaptık. Maalesef tamir ettiğimiz sokaklar tekrar kazıldı. Tekrar tamir ettik başka kurum tarafından tekrar kazıldı. Halkımızın parasına yazık.

Kazı sorunları sadece Bandırma´nın sorunu değil, tüm ilçelerde aynı sıkıntılar yaşanıyor. Bir an önce Büyükşehir yerine getiremediği bu sorumluluğu Bandırma Belediyesine bırakmalıdır? dedi.



Anahtar Kelimeler: Bandırma büyüyor
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli