Bandırma Eğitim Destek Evi çıtasını yükseltiyor

Bandırma Eğitim Destek Evi çıtasını yükseltiyor

Kurum Müdürü Kırbıyık: ?Öğrencilerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz?

 

Bandırma Eğitim Destek Evi Müdürü Yaşar Kırbıyık, ?Her geçen gün başarı ivmemizin yükselmesinden büyük mutluluk duyuyoruz? dedi.

/resimler/2016-3/11/2312238157124.jpg

Sedat Pekel´in belediye başkanlığında, dört yıl önce yaşama kavuşturulup, eski iskelede hizmet veren kuruluşlarının, Türkçe, matematik, İngilizce, fen bilgisi ve inkılap tarihi olmak üzere beş branş ve bir gönüllü branş din kültürü derslerinde 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz eğitim-öğretim verdiğini vurgulayan Kırbıyık, şunları söyledi:

?Hâlen, altıncı sınıflarda 22, yedinci sınıflarda 35 ve sekizinci sınıflarda ise 110 öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilerimizi Temel Eğitim Liseye Giriş(TEOG) sınavına en iyi şekilde hazırlama çabası içindeyiz. Bu konudaki başarımız geçen yıl yüzde yüzdü. Geçen yıl, sekizinci sınıf öğrencilerimizden 2´si fen lisesi, 7´si sağlık meslek lisesi, 3´ü Yavuz Sultan Süleyman Öğretmen Lisesi, 5´i Bandırma Anadolu Lisesi, 6´sı Ayyıldız Anadolu Lisesi ve diğerleri Kemal Pireci ve Şehit Mehmet Günenç liselerine girme olanağı buldular. Öğrencilerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz.?

   SOSYAL YARDIMLAR

Sekizinci sınıf öğrencilerine haftada 24 saat ders vermenin yanı sıra ayrıca yılda 9 deneme sınavı da yaptıklarını belirten Kırbıyık, şöyle konuştu:

?Bunun dışında okullara kitap ve kırtasiye yardımlarında bulunuyoruz. Geçen yıl, liseli 350 öğrenciye ?soru bankası? kitapçığı dağıttık. Kurumumuza ait internet evinden öğrenci ve öğretmenler yararlanıyorlar. Yine geçen yıl, ailelerinin ekonomik durumları yeterli olmayan 55 öğrenciye bayramda kıyafetler aldık. Bu yardımları, bağlı olduğumuz Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü´nün desteğiyle gerçekleştiriyoruz. 14 Mayıs´ta ise öğrencilerimizi, Çanakkale gezisine çıkaracağız.? Önder BALIKÇI



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli