Bandırma Gazeteciler Cemiyeti: ?Zor bir yıl geride kaldı?

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti: ?Zor bir yıl geride kaldı?

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti: ?Zor bir yıl geride kaldı?

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti yayınladığı yeni yıl mesajında çalışan, çalışamayan tüm meslektaşlarının yeni yılını kutladı.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti yayınladığı yeni yıl mesajında çalışan, çalışamayan tüm meslektaşlarının yeni yılını kutladı. Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaan Bingül, 15 Temmuz hain darbe girişimi, sivil, asker ve polislerin hedef alındığı her defasında ciğerimizi yakan terör saldırıları sonucu yitirdiğimiz canlar ve ekonomik gelişmelerle hem basın camiası hem de ülke olarak zor bir yılı geride bıraktıklarına dikkat çekti.

İŞSİZ SAYISI 10 BİNİ AŞTI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin 2016 yılı raporunu açıkladığını kaydeden Başkan Bingül,  ?Rapora göre 2016 yılında 780 gazetecinin basın kartı iptal edildi, 839 gazeteci yaptıkları haberler nedeniyle açılan davalarda hakim karşısına çıktı. 189 gazeteci sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. 143 gazeteci ise yeni yıla cezaevinde giriyor. Rapora göre işsiz sayısı ise 10 bini aştı.? dedi.  

?GAZETECİLERİN FİZİKSEL ŞİDDETE UĞRAMADIĞI BİRYIL DİLİYORUZ?

2017 yılında insanlık adına yaşanan dram ve acıların son bulması, savaşların olmaması, insanlık suçlarının işlenmemesi temennisinde bulunan Başkan Bingül, ?Halkın haber alma ve bilgi edinme hakkı için çalışan gazetecilerin sadece yaptıkları haberler nedeniyle sözlü ve fiziksel şiddete uğramadığı, hedef gösterilmediği, gözaltına alınmadığı, tutuklanmadığı bir yıl olmasını diliyoruz? diye konuştu.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı