Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi ihtisaslaşma kapsamında

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi ihtisaslaşma kapsamında

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, Yüksek Öğrenim Kurulu´nun(YÖK) ihtisaslaşma için seçtiği sekiz üniversiteden biri oldu.

 

?Akıllı Ulaştırma Sistemleri? alanında ihtisaslaşmasına karar verilen Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi´ne, bu alanda yetiştirilmek için 10 kadro sağlandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 16 Mart 2015´te, YÖK merkezinde, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in de aralarında bulunduğu sekiz üniversite rektörü ile ihtisaslaşma Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı(ÖYP) konusunda bir toplantı yaptı. Toplantıda, Türk yüksek öğretiminde ilk kez öğretim elemanı yetiştirmek amacıyla ?öncelikli ve odaklı? bir program oluşturuldu. Buna paralel şekilde, ülkemizin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan alanlar belirlenerek, bu alanlarda ihtisaslaşmaları öngörülen kadrolar belirlendi. Buna göre, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, ?Akıllı Ulaştırma Sistemleri? kapsamında ihtisaslaşacak  üniversite olarak belirlenirken, bu alanda yetiştirilmek için 10 kadro sağlandı. Kadrolara atanan araştırma görevlileri, bu amaç doğrultusunda Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) gibi ülkemizin saygın üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora eğitimlerine başladılar.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli