Bandırma Rotary Kulübü Harun Sağlam´ı konuk etti

Bandırma Rotary Kulübü Harun Sağlam´ı konuk etti

ilk kitabı ?Kayadibi Mahallesi´ ile ilgili Rotary üyelerine bilgi verdi.

Bandırmalı Beden Eğitimi Öğretmeni Harun Sağlam, Bandırma Rotary Kulübü´nün haftalık toplantısının konuğu oldu. Sağlam bugüne kadar çektiği kısa filmler ve Haziran ayında okuyucu ile buluşan ilk kitabı ?Kayadibi Mahallesi´ ile ilgili Rotary üyelerine bilgi verdi.

/resimler/2019-8/29/1459286453710.jpg

Öğretmenlik mesleğinin yanı sıra kısa filmleri, gezi yazıları ile bilinen Sağlam´ın Haziran ayında yayımlanan ilk kitabı Kayadibi Mahallesi ilgi çekmeye devam ediyor. Bandırma Rotary Kulübü´nün davetiyle Rotary Kulübünün haftalık toplantısına katılan Harun Sağlam´ın sunumu Rotary Kulübü üyelerinin büyük beğenisini kazandı.

SALI´DAN 30 AĞUSTOS VURGUSU

Toplantının açılışını yapan Bandırma Rotary Kulübü Dönem Başkanı Fatma SALI, Bandırma Rotary Kulübü´nün çalışmalarındaki son gelişmeler hakkında üyelere bilgi verdi. Salı ?Okulda Rotary Projesi kapsamında Şehit Bedir Karabıyık okulunda bahçe düzenlemesi ve Atatürk büstü konusunda çalışmalara bugün büyük bir hızla başlandı. Guvarnörümüzün projesi olan ?Rotary Ormanları? projesinde 3 yılda 100.00. ağaç hedefimiz bulunmakta? dedi.

Yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili de konuşan Bandırma Rotary Kulübü dönem başkanı Fatma Salı ?30 Ağustos heyecan ve coşkunun sarmaya başladığı bu günlerde unutmamamız gerekir ki Gazi Mustafa Kemal´in önderliğinde kazanılan ve kurtuluş savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal ve özgürlük aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakârlığı vardır. 30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır. Mustafa Kemal Atatürk´ün ve Türk milletinin tutkusu, dünya için özgürlük ve bağımsızlık sancağıdır. Bu bilinçle ve idealler ile yolumuza devam ediyor, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları şehitlerimizi saygı ile anıyoruz. Tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı en içten dileklerimle kutluyorum? diye konuştu.

/resimler/2019-8/29/1459530047880.jpg

SAĞLAM: HİKÂYELERİN HEPSİ GERÇEK, BEN YALNIZCA BALIKLARI KONUŞTURDUM

Toplantının konuğu olan Bandırmalı Beden Eğitimi Öğretmeni Harun Sağlam sunumunda kısa yaşam öyküsünden bahsetti. Sağlam: ?Türkiye´nin değişik yerlerinde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra yeniden Bandırma´ya döndüm. Geçtiğimiz döneme kadar Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Meslek Okulunda görev yapıyordum. Bu dönemden itibaren Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesinde görev yapacağım.  Yazmanın dışında kısa film çalışmalarım da var. Bunlar da çeşitli ödüllere layık görüldü. Herkesin sorduğu belli başlı sorular var. Örneğin; ?sen bir Beden Eğitimi Öğretmenisin neden bunlarla uğraşıyorsun?´ Bu içten gelen bir şey? Ben illa yazar olayım, kitabım olsun, film çekeyim ödüller alayım diye bir gaye içinde olmadım. Bu insanın kendini ifade ediş biçimlerinden biri? dedi. Kitabın içeriği ile ilgili de konuşan Sağlam: ?Livatya´yı hepimiz biliriz. Nerelerden bu günlere geldi az çok hepimiz biliyoruz. Orada akan dereleri, denize giren insanları, denize atılan şişeleri? Bunları balıkların gözünden anlattım. İddiam şu; yaşanan hikâyelerin hepsi gerçek hikâyeler, benim uydurduğum bir hikâye yok. Hepsi çevre ile alakalı, balıklar ile alakalı. Denizlerle, derelerle göllerle alakalı hepsi gerçek hikâyeler. Ben sadece balıkları konuşturdum. Kitabın ana mesajı da insanların kendilerini hayatın öznesi olarak gördüklerinde ortaya çıkan olumsuz davranışlar. Yani çevreye verdikleri zarar ve diğer canlılara etkileri?? dedi.

Sunumun sonunda Harun Sağlam´ın geçtiğimiz yıl Sabancı Vakfı´nın düzenlediği kısa film yarışmasında finale kalan ?Bedel´ adlı kısa filmi gösterildi. Büyük beğeni toplayan filmin ardından Sağlam´a günün anısına plaket takdim edildi. Harun Sağlam toplantının sonunda ?Kayadibi Mahallesi´ kitabını Bandırma Rotary Kulübü üyeleri için imzaladı.  Ozan ERTUĞRUL



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli