Bandırma Üniversitesi´nin proje yarışması görücüye çıktı.

Bandırma Üniversitesi´nin proje yarışması görücüye çıktı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin ?Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması? basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin ?Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması? basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. 1996 yılından sonra Türkiye´de, son 21 yıl içinde bir üniversite yerleşkesinin tasarımı için açılan ulusal nitelikli ilk yarışma olduğu ve ayrıca İstanbul´un yükünü almak üzere 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Plânı´nda Bandırma için öngörülen ?Yeni Sanayi ve Liman Kenti? vizyonuna paralel olarak açılan ikinci yarışma olma özelliğini taşıdığı belirtilen yarışmanın tanıtım toplantısına Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, yarışmanın iki amacı olduğunu vurgularken, ?Birinci amacımız üniversite kampüsümüzün kentsel tasarımı gerçekleştirmek, ikinci amacımız ise Kalkınma Bakanlığı´nca, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında üniversitemize yapacağı iki binanın mimari projesinin yaşama geçirilmesini sağlamaktır? dedi.

/resimler/2017-2/16/1857099552211.jpg

Özdemir, üniversitenin önümüzdeki 10 yıl içindeki hedeflerini açıklarken, şunları söyledi:

?On yıl içinde, hâlen 5 olan fakülte sayımızı 10-11´e, 4 olan Meslek Yüksek Okulu sayımızı 5-6´ya, 2 olan enstitü sayımızı 5´e, 10 bin olan öğrenci sayımızı 25 bine, 400 olan tüm personel sayımızı ise 1200´e yükseltmek istiyoruz. Açtığımız yarışmaya katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 25 Nisan 2017´dir. 6 Mayıs 2017´de, yarışmanın sonucu açıklanıp, ödül töreni düzenlenecek. Ağustos veya eylül ayında inşaatları başlatmayı plânlıyoruz. 2018 yılı sonunda ise üç binamızın hizmete girmesini sağlayacağız. Önümüzdeki 6-7 yıl içinde üniversitemizin kampüsünün tamamlanmasını hedefliyoruz.?

Yarışmaya katılmak için 70-80 mimarın başvuru yapacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, en güzel yerleşkeyi yaşama geçirmek istediklerine dikkat çekerken, birinci olan projeyi uygulamaya sokacaklarını, birincilik ödülünün 100 bin, ikincilik ödülünün 80 bin, üçüncülük ödülünün ise 60 bin lira olduğuna dikkat çekerken, ayrıca beş mansiyon ödülüne de 40´ar bin lira vereceklerini, bu yarışmayla Balıkesir ve Bandırma mimarisine de destek vereceklerini belirtti.

Özdemir, üniversite kampüsü için Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü içinden bir alana mutlaka ihtiyaç duyduklarına işaret ederken, ?Er veya geç, bu alanı mutlaka alacağız? diye konuştu.

Yarışmanın beş jüri üyesinin de bulunduğu toplantıda konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da, heyecan verici bir toplantıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken şu değerlendirmede bulundu:

?Genç üniversitemizin adım adım gelişmesini görmekten çok mutluyum. Üniversitemizin yerleşkesinin gelişmesiyle Bandırma´ya sosyal, kültürel ve ekonomik katkıları da büyük olacaktır. Üniversitemize sahip çıkıyoruz. 1/5.000´lik plânlarımızın da bir an önce yapılması gerekiyor. Çünkü bu plânlar, özellikle Bandırma sanayisinin gelişmesi için son derece önemlidir. Bandırma, Büyükşehir Belediyemizle birlikte gerçekleştireceğimiz projelerle gelecekte çok daha farklı bir kent olacaktır.?

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur da konuşmasında, 1996 yılından bu yana uluslararası bir yarışma düzenlenmediğini, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin düzenlediği bu yarışmanın, üniversiteye ve Bandırma´ya değer katacağını belirtti. Bandırma´daki tematik park yarışmasına yaklaşık 200 dolayında katılım beklediklerini vurgulayan Uğur, şunları söyledi:

?Bandırma´ya en modern limanı yapmak istiyoruz. Yeni yatırımlarla Bandırma´yı marka bir kent, lojistik bir üs yapmayı hedefliyoruz. Bu projenin en iyi şekilde gerçekleşmesini diliyoruz. Bandırma ve Ayvalık ilçeleri başta olmak üzere tüm ilçelerimizin ayrı değeri ve özellikleri var. İşte Gönen, bin yıllık termaliyle ayrı bir değer olmalı. Dilerim, en iyi proje çıkar ve Bandırma´ya bir değer katar.?

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar da konuşmasında, projenin kaymakamlıkla bir ilgisi olmasa da Bandırma için her projenin yanında bulunduklarını bildirdi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2017-2/16/1857382808461.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false