Bandırma, Ziraat Fakültesi´ni bekliyor.

Bandırma, Ziraat Fakültesi´ni bekliyor.

Bandırma Ticaret Borsası´ndaki toplantıya Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir katıldı.

 

 

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´i konuk etti. Üniversitenin hâlen kurulu bulunan beş fakültesi arasında yer alan Ziraat Fakültesi´nin işlerlik kazanması için hangi bölümlerin öncelikli olarak açılmasının uygun olacağı konusunun görüşüldüğü toplantıya Rektör Özdemir´in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Arıoğlu ve üniversitenin öğretim üyesi Doç. Dr. Metehan Yılgör de katıldı.

/resimler/2016-4/29/1449074731003.jpg

 

Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek ve Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin´in, Ziraat Fakültesi´nin Bandırma için önemini vurgulayan konuşmalarının ardından Borsa´nın diğer yöneticileri, fakültenin, yörenin koşulları açısından öncelikli olarak açılmasının yararlı bulunacağı bölümler hakkında düşüncelerini açıkladılar. Bu arada söz verilen Borsa Meclis Üyesi Can Tan, bir benzerinin Bandırma´da kurulabileceği Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi görsel sunum eşliğinde ayrıntılı bilgiler verdi.

 

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, bir tarım kenti olan Bandırma´nın % 20´sinin geçimini doğrudan tarımdan, % 30´unun ise tarıma dayalı sanayiden sağladığına dikkat çekerken, "Bu nedenle biz, sıradan bir faküllte değil, ARGE çalışmaları yapabilen, bilim adamı yetiştirecek, nitelikli bir Ziraat Fakültesi istiyoruz" dedi.

 

Ziraat Fakültesi´ne açılacak bölümler arasında "Tarımsal Genetik", "Tarım Ekonomisi" ve "Tohum Islahı"nın öne çıktığı toplantıda düşüncelerini açıklayan Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitelerinde kurulu bulunan Ziraat Fakültesi´ne işlerlik kazandırılması konusunda önemli bir adım attıklarını vurgularken, "Önümüzdeki yıl değil, bir sonraki yıl, bu fakültemize açacağımız bazı bölümler için öğrenci alabileceğimizi ve fakültemizi faaliyete geçireceğimizi umuyorum. Bu konuda, Yüksek Öğrenim Kurulu´na(YÖK) başvurarak, onay isteyeceğiz" dedi. Önder BALIKÇI

/resimler/2016-4/29/1449333481506.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli