BANDIRMA 37. BELEDİYE BAŞKANINI SEÇİYOR

BANDIRMA 37. BELEDİYE BAŞKANINI SEÇİYOR

PEKİ, BANDIRMA SEÇMENİ ADAY ADAYLARINI TANIYORMU?

31 Mart 2024 yerel seçimler öncesi partilerde Aday Adaylığı süreci devam ediyor. 

Okurlarımızdan gelen yoğun talep üzerine adaylar hakkında bilgi vereceğiz. 

İlk olarak AK PARTİ A. Adaylarından bilgileri aktaracağız:

AK PARTİ 2024 BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLARI

AK Parti’de belirtilen sürede (9-22 Kasım) Aday Adaylık işlemini tamamlayıp kalabalık bir taraftar topluluğu ile gerçekleştirdiği basın açıklaması ardından resmen çalışmalarına başlayan Bankacı Oya Yücel, yine resmi başvuruda bulunan DYP’den 1994-99 dönem Belediye Başkanı olarak görev yapan İnşaat Mühendisi Durgut Ergin, resmen aday adaylığı başvurusu bulunmayan ancak çeşitli kaynaklardan görev verilebilme ihtimali bulunduğu gerekçesi ile anketlerde ismi geçen iş insanı Abdullah Çolak, yine aday adaylığı başvurusu bulunmayan ancak çalışmalarını bir aday adayı performansında sürdüren iş insanı AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan’dan oluşan 4 isim adaylık yarışında büyük mücadele veriyorlar.

Güvenilirliği ne derece sağlıklı olduğu bilinmeyen anket yoklamaları Bandırma’da her gün yüzlerce kişiyi arayarak Bandırma Belediyesinden, Büyükşehir belediyesinden memnuniyet sorulup, finalde AK Partinin aday adayları üzerinde tercih sorulması Bandırma’daki tansiyonun nedenli yüksek tutulduğunu gösteriyor.

Yapılan anketlerde birçok Bandırmalı aday adayları noktasında bilgi sahibi olmadıkları görülmesi üzerine Bandırma Manşet olarak bir gün ara ile partilerin aday adaylarını kısa künye ile Bandırmalılara tanıtmanın çabası içinde olacağız.

Durgut ERGİN;

Memleketi ; Bandırma

Mesleği       ; İnşaat Mühendisi

Bandırma’nın yakından tanıdığı İnşaat kalfası Faik Ergin’in oğlu olan Durgut Ergin 70 li yıllarda Adalet Partisinden Bandırma Belediye Meclis üyeliği görevinde bulundu. 1989 yerel seçimlerinde DYP Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimleri 22 oy ile kaybeden Ergin, 1994 seçimlerinde DYP’den girdiği seçimleri kazanarak 1994-99 dönem Bandırma Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

İnşaat sektöründeki aktif faaliyetini donduran Durgut Ergin vefat eden eşi Müge Ergin’in ardından yaşamına yalnız olarak devam ediyor. Ergin’in 2 evladı ise Amerika’da yaşıyor.

Oya YÜCEL: 

Memleketi; MANYAS

Mesleği      ; Bankacı

İlk orta ve lise eğitimini Manyas’ta tamamlayan Oya Yücel, Üniversite eğitimini Bankacılık alanında gerçekleştirdi. Bandırmada çeşitli Bankalarda görevde bulundu. Bandırmanın ilk görev yapan Kadın Muhtarı olan Oya YÜCEL Paşakent’te üç dönemlik Muhtarlığı sonrası AK Parti Bandırma Belediye Meclis Üyeliği görevi devam etmekte ve aynı zamanda AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı yürütmekte. Birçok sivil Toplum Kuruluşunda üyeliği ve yöneticiliği bulunuyor..

Mehmet DOĞAN: 

Memleketi ;  Malatya

Mesleği       ;  Sarraf 

Başarılı bir iş insanı olan Mehmet Doğan Bandırma’daki eğitim hayatını İmam Hatip Lisesinden mezuniyet sonrası uzun yıllar tezgâhtarlık yaptığı Sarraflık mesleğinde başarılı olup mesai arkadaşları ile birlikte kurduğu (SAFİR) sarrafiye iş yeri ortaklarından.

2019 seçimleri sonrası AK PARTİ ilçe Başkanlığı görevine üstlenen Doğan bu göreve devam etmektedir. Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda üyelik ve yöneticiliği mevcuttur.

Abdullah ÇOLAK: 

Memleketi ; AFYON

Mesleği       ; İş insanı

AK Parti kurucu ilçe Başkanlarından İsmail Çolak’ın oğlu olan Abdullah ÇOLAK Bandırma’da lise Eğitimi sonrası Aile şirketlerinde çalışmaya başlamış ve şu anda da firması (YEMTAR)ın Yönetim Kurulu başkanlığını yapmaktadır. AK PARTİ geçmiş yönetimlerinde yer almış olan başarılı iş adamı, Bansiad ‘ta başkanlık yapmıştır. Bir dönem Milletvekili aday adayı denemesi olan Çolak’ın birçok sivil toplum kuruluşunda üyelik ve yöneticilik görevi mevcuttur .



Anahtar Kelimeler: BANDIRMA . BELEDİYE BAŞKANINI SEÇİYOR
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı