Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

SSK temsilciliği kurulması için yer verildi







Bandırma Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Sedat Pekel'in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, mazeretleri nedeniyle Cemil Karabıyık, İsmail Bilgi ve Mehmet Ali Ozar hazır bulunmadı. Gündemin ağırlığını yine imar plânı değişikliği konularının oluşturduğu toplantıda, Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olarak Bandırma'da açılacak temsilcilik açılması için belediyenin, 100. Yıl Mahallesi'nde imar plânı değişikliği yapması kabul edildi. İmar Komisyonu'nca, meclise ara verilerek gerçekleştirilen toplantıda, SSK Balıkesir İl Müdürlüğü'ne bağlı şekilde bir temsilcilik açılması için Bandırma Mal Müdürlüğü'nün isteği  üzerine  600 Evler Mahallesi, Nato Caddesi'nde, 912,22 metre karelik arsanın, ticaret alanı lejantından, resmi kurum alanına dönüştürülmesi konusunda verilen karar, meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Sedat Pekel, bu konudaki destekleri nedeniyle tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Toplantıda, Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Yönetmeliği'ne göre, feshedilen Tüketiciyi Koruma Derneği'nde(TÜKODER) görev yapmak üzere CHP'li meclis üyelerinden Muhsin Eker görevlendirildi.

Belediyenin 2011 mâli yılı kesin hesabının görüşüldüğü gündem maddesi hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza verdi. 2011 yılının tahmini gelir-gider bütçesini 64 milyon lira olarak belirlediklerini vurgulayan Mirza, bu tahmini bütçenin, 58 milyon 881 TL olarak gerçekleştiğine dikkati çekerken, şu değerlendirmede bulundu:

Bu bütçeden 51 milyon 849 TL harcama yaptık. 7 milyon lira bütçe fazlası verdik. Böylece tahmini bütçemiz, gerçeğe yakın bir şekilde gerçekleşti. 2012 yılı için tahmini bütçemizi ise 66.7 milyon TL olarak belirledik. Bunun da gerçekleşeceğini umuyoruz.”

Mirza, kendilerinden önceki 2007-2008 dönemi kesin hesaplarında büyük sapmalar yaşandığını vurgularken, kendi dönemlerindeki bütçenin gerçeğe yakın gerçekleşmesine dikkati çekti.

Meclisin, haziran ayı toplantısını 7 Haziran 2012 Perşembe günü, saat 19.00'da yapması kararlaştırıldı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı