Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Bandırma Belediyesi yılın 2. Olağan Şubat toplantısını gerçekleştirdi. 14 gündem maddesinden oluşan meclis, bir önceki oturum tutanağının okunması ve Başkan Mirza’nın geçen ocak ayı içinde Belediye olarak yaptıkları hizmetlerin tanıtımı ile devam etti.

Başkan Mirza’nın geçmiş aya ait çalışmaları içeren vizyon gösterimli anlatımının Şhoow olduğu gerekçesi ile dinlemek istemediklerini ifade eden AKP grubuna, “Meclisin Başkanı benim tasarruf hakkımı kullanıyorum. Diyen Başkan Mirza’nın sözleri ardından AKP grubu dinleyicileri ile birlikte salonu terk etti.

Yaklaşık 15 dakika süren hizmetlerin anlatılması süresi ardından AKP lilerin salona girmesi ile normal meclis devam etti.

Genelde imar konularını oluşturan gündem maddeleri içinde plan değişiklikleri,  Korozmandaki Kapalıspor salonu yer taksisinde yapılan yazım hatasından dolayı, Spor genel müdürlüğü emrine yeni meclis kararı alındı.

Kırsal mahallelerde satışı talep edilen bazı arsa ve tarlalar konusunda encümen yetkisi istenmesi üzerine MHP grubu sözcüsü her meclis toplantısına gelen satış talepleri nedeni ile kendilerini miras yediye benzettiklerini, bu satışların yapılmasının ne derece etik olduğunu sorguladı.

Başkan Mirza’da birleşik nizamların ihtiyacından kaynaklanan taleplere meclis olarak yanıt vermek durumunda olduklarını, örnek olarak kısa bir süre önce dedikoduya malolan Emrekör tarlaları satışları için komisyon tespiti sonrası istenen fiyatlar yüksek bulunarak satışların gerçekleşmediğini, Kimsenin şüphesi bulunmaması gerektiğini vurgulayarak “Kimseni malını kimseye peşkeş çekmeyiz.” Dedi.

AKP adına söz alan Ahmet Okbay, kırsal mahallelerin mülklerinin yeni düzenleme ile ilçe Belediyesi adına tescillendiğini talep olsa da bu mülklerin satışında mahalle muhtarının da bilgisine başvurulmasını talep etti.

Gündem maddeleri içinde yer alan Levent ağıl Dere Etibor işletmeleri atık barajının katı atık stok alanı olmasına karşın çevresel yağmur suları ile dolmak sureti ile çevresel olumsuzluk yarattığı, bu olumsuzluğun ortadan kaldırılması noktasında gölet çevresine yağmur tahliye kanalları yapılması talebi bulunduğu, bir bölümü işletme adına olan düzenlemede yaklaşık 90 dönüm Belediye mülkü bulunduğu, ancak yapılan çalışma ile bu miktarın 50 dönüme düşürülerek kanal çalışmasına izin verilebileceği kaydedildi.

 

                 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli