Bandırma Belediyesinde sözleşme sevinci

Bandırma Belediyesinde sözleşme sevinci

BELEDİYE MEMURLARLA TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

Bandırma Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında Belediye memurlarını kapsayan toplu sözleşmeye imza atıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan imza töreninde Belediye Başkanı Dursun Mirza, TümBel-Sen Balıkesir Şube Başkanı İsmail Avcu, TümBel-Sen Bandırma Temsilcisi Levent Metin diğer Sendika Temsilcileri ve Belediye Memurları yer aldı. Yapılan yeni toplu sözleşme iki yıllık bir süreyi kapsarken birinci yıl için ikramiyelerle birlikte aylık 650TL ve ikinci yıl içince ikramiyelerle birlikte 730 TL olarak belirlendi. Sözleşmede ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde kadın memurlara tatil hakkı sağlandı.     

Öte yandan imza töreninin açılış konuşmasını yapan TümBel-Sen Bandırma Temsilcisi Levent Metin, bugün imzalanan toplu sözleşmeyle memurların uzun süredir hak etmesine rağmen alamadığı iyileştirmeleri, yeni belediye Başkan Dursun Mirza tarafından yapılarak imzalandığını belirterek, bu nedenle kendisine çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Metin: “Başkanımız tarafından seçimlerden önce bizlere sözü verilen yeni bir toplu sözleşmenin bugün düzenlediğimiz imza töreniyle gerçekleştirmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Düzenlenen bu toplu sözleşmeyle Başkanımızın emeğe ve çalışana bakış açısını tüm kamuoyuna göstermiş olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar Bandırma Belediyesinde birçok toplu sözleşme imzalandı ancak bu yeni sözleşmede farkı maddeler de bünyesinde barındırmakta. Bu sözleşme aynı zamanda memurlar arasında birlikteliği ve adaleti sağlayan bir toplu sözleşme olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki 5 yıllık sendikal mücadelemizi, üretkenliğimizi, birlik ve beraberliğimizi daha da arttıracağına inanıyorum. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bandırma Temsilcisi Levent Metin’in ardından toplu sözleşmeyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dursun Mirza, 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde memurlarla yapmış olduğu görüşmede kendilerine vermiş olduğu sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Mirza: “Öncelikle bugün burada memurlarımızla yaptığım toplu sözleşme imza törenin yer alan herkese hoş geldiniz demek istiyorum. 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde burada memurlarımızla yaptığımız görüşmede bu konunda sizlere birtakım sözlerimiz olmuştu. Bu nedenle bugün burada sizlerin huzurunda sözünü tutan bir Belediye Başkanı olarak karşınızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ben Dursun Mirza olarak hayatım boyunca emekten yana oldum. Emek ve hak mücadelesi verdim.  Bugün burada bir Belediye Başkanı olarak karşınızda bulunuyorsam geçmişte verdiğim mücadelenin önemli payı var” dedi. 

Memurlarımıza geçmiş dönemdeki kayıplarını giderecek bir sözleşme imzaladıklarını belirten Mirza, ek maddelerle memurlarımıza birçok kazanım sağladıklarını söyledi. Mirza: “Son yıllarda memurlarımızın kayıpları da olmuştu. Bizler bunu da göz önünde bulundurarak hem maaşlara yansıyan rakamlarda hem de bayram ikramiyelerinde önemli derecede iyileştirme gerçekleştirdik. Ayrıca memurlarımıza ulaşım hizmetlerini ücretsiz şekilde gerçekleştirecekler. Bu sözleşmede kadın memurlarımız için pozitif ayrımcılık yaparak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde tatil hakkı sağlandı” dedi.

Biz geçtiğimiz 5 yıllık dönemde de Sayın Sedat Pekel başkanımız önderliğinde çalışanlarımızın ekonomik koşullarının iyileştirilmesi konusunda önemli adımlar attık. Önemli kazanımlar elde ettik. Yeni dönemde de ben Dursun Mirza olarak ve belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız önceki dönemi aşmamız lazım. Yeni dönemde birçok hizmet ve projeyi çalışanlarımızla hayata geçireceğiz. Ancak bu süreçte iş barışı olmazsa, memurlarımız ve işçilerimiz mutlu olmazsa, onların yaşamı daha kolaylaşmazsa hizmet süreci başarılı olamaz. Bizler bu bilinçle bu sözleşmeleri yapıyoruz” dedi.   

Konuşmaların ardından toplu sözleşme imza törenine geçildi.

 

 

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli