BANDIRMA BİLİM VE SANAT MERKEZİ TÜBİTAK 4004 PROGRAMINI BAŞARIYLA UYGULADI

BANDIRMA BİLİM VE SANAT MERKEZİ TÜBİTAK 4004 PROGRAMINI BAŞARIYLA UYGULADI

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi, TÜBİTAK’ın; “Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’na” dahil oldu.

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi, TÜBİTAK’ın; “Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’na” dahil oldu. TÜBİTAK; doğanın korunması, toplum bilinci ve farkındalık yaratma adına 4004 Programını duyurmuş ve destek vermek üzere proje ve iş birliği çağrısı yapmıştı.

TÜBİTAK 4004 Programı; bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlamakta. Program kapsamındaki projelerde; katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedeflenmekte.

“Doğayı Keşfet, Fark Et, Koru” projesi ile TÜBİTAK 4004 Programına dahil olmaya hak kazanan Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi, Balıkesir ve ilçelerinden gelen 25 öğrenciyi eğitim ve gezi kampına aldı. Bandırma Belediyesinin de destek verdiği projede öğrenciler, bölgemizdeki bio çeşitlilik üzerine 6 gün boyunca eğitim gördüler. Antik Daskyleion Kenti arkeolojik kazı alanını gezen ve uzmanlar tarafından bilgi alan ekip, Kapıdağ ve Kuş Cennetinde bio çeşitlilik üzerine gözlem ve inceleme yaptılar. Marmara Denizindeki müsilaj sorunu ile ilgili Kapıdağ Denizcilik Fakültesinden bilgi alan ekip, 6 günlük eğitim programını 5 Eylül Pazar günü tamamlamış oldu.

Eğitimin sonunda, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun öğrencilerle bir araya gelerek, aldıkları eğitim kapsamında edindikleri gözlemlerle ilgili karşılıklı sohbet ettiler. Neşeli ve keyifli geçen sohbetin sonunda, Doğayı Keşfet, Fark Et, Koru Projesi Eğitimine katılan 25 öğrenciye sertifikalarını takdim eden Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun: “Bu eğitim sayesinde gördüklerinizi unutmamanızı, çalışmalarınızı çeşitlendirmenizi diliyorum. Doğaya olan sorumluluğumuzu arttıracak bu tür farkındalık projelerini çok önemsiyoruz. Siz değerli genç arkadaşlarıma bundan sonraki eğitim ve öğretim hayatınızda başarılar dilerim” dedi.   



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli