Bandırma da Zafer coşkusu

Bandırma da Zafer coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıldönümü Bandırma'da coşku ile kutlandı.






30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıldönümü Bandırma'da coşku ile kutlandı.

Cumhuriyet Alanı'ndaki ilk tören saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Daha sonra Kaymakamlık Makamında, Kaymakam Ali Mantı, beraberinde Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur  Balkış  Belediye Başkanı Sedat Pekel, Cumhuriyet Savcı Vekili Mustafa Efe tebrikleri kabul etti.

İkinci tören Cumhuriyet Caddesinde gerçekleşti. Kaymakam Ali Mantı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış ve Belediye başkanı Sedat pekel  buradatören geçişine katılanların ve halkın bayramını kutladılar.

İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından, gününü anlam ve önemini belirten konuşması İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan yaptı.

30 Ağustos'un Türk Milletinin gönlünde Anadolu'nun kapılarının sonuna kadar açılmasından dolayı çok özel bir yeri olduğuna dikkati çeken Demirhan şunları söyledi:

‘'Türk Milletinin şan ve şerefle dolu tarihinde önemli zaferlerin bir çoğu bu Ağustos ayında gerçekleşmiştir.

Düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline''dur'' diyen ve kanının son damlasını akıtmadan yurdunu bırakmayacağını tüm dünyaya ispatlayan ordumuzun bu onurlu zaferini, her yıl 30 Ağustos günü kıvançla kutlamaktayız

Milli Mücadelemizdeki ruh, ülke ve millet sevgisi,  dayanışma ve birlik anlayışı bizim için her zaman yol gösterici olmaya devam edecektir.

Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen, milletimin huzuruna göz diken hainler hangi maskeyi takarsanız takın, artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, bir elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi, şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşısında daima Mehmetçiği bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak, ateşimizle yanacaksınız.'' Dedi.

Tören iki öğrencinin şiir okuması ve  geçit töreni ile sona erdi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli