Bandırma dan da katılım oldu.

Bandırma dan da katılım  oldu.

Abhazyanın zaferinin 20.yılında Çerkeşler Adapazarı`nda buluştu.

      Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür Derneği  bu yıl 3.sü düzenlenen ``ayayra abhazya`` zafer bayramı şenlikleri için Adapazarı, Akbalık köyüne çıkarma yaptı.

     Binlerce katılımcının coşku ve sevinci ile olumsuz hava şartlarına rağmen tam bir şölene dönüşen şenliklerde bandırma Kafkas kültür derneğinin çalışkan başkanı Namık Nart ‘da yönetim kurulu ve bazı dernek üyeleri ile birlikte Adapazarına  giderek bu coşkuya ortak oldular.

    Kafkas dernekleri federasyonu, Sakarya Kafkas kültür derneği, Kocaeli Kafkas kültür derneği,düzce Kafkas kültür derneği ile hendek Kafkas kültür derneğinin katkılarıyla Adapazarı akbalık köyünde gerçekleştirilen ve tarım ve köy işleri bakanlığı,kültür bakanlığı, Sakarya büyükşehir belediyesi ile Türkiye jokey kulübü başta olmak üzere bir çok kamu ve özel kurumun destek verdiği şenlikler Sakarya Kafkas kültür derneği başkanı Orhan Sarı’nın açılış konuşması ile başladı.

   Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve bölge milletvekillerinin yoğun ilgi gösterdi.

 Şenlikler 5 etaptan oluştu at yarışları büyük ilgi çekerken, Rahşan Erdoğan ve Melahat Sezgin söyledikleri Abazaca ve Çerkezce şarkılarla şölene renk kattılar.

Şenliklerin olmazsa olmazı olan Kafkas ekipleri gösterileri ile devam eden programda Abhazya dış işleri bakanının göndermiş olduğu zafer ve barışın önemini anlatan mektup izleyenlerden büyük alkış aldı.

Haber & fotoğraflar : Aran Karan/ADAPAZARI



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı