Bandırma Deprem'e hazır mı?

Bandırma Deprem

Bandırma için ciddi bir afet planı gerekliliğine değinen Bağımsız aday İsmail Ömür Aşık "Olası bir Marmara Depremi öncesi Bandırma Deprem'e hazır mı?"

31 Mart Mahalli seçimleri için Bağımsız Belediye Başkan adayı olan İsmail Ömür Aşık, kent beklentilerine yönelik yaptığı açıklamada Bandırma'nın ciddi bir afet planı olmadığına dikkat çekti ve;  "Olası bir Marmara Depremi öncesi Bandırma Deprem'e hazır mı? dedi.


Aşık, yaptığı yazılı açıklamada, "Fay hattı üzerine baktığımızda Bandırma'da risk bölgesi içerisinde görülüyor. Bu durum için halen devam eden çalışmalar var mı net bir bilgi söylemek mümkün değil.
Ancak Bandırma Belediye Başkanı seçildiğimiz taktirde Bandırma için öncelikli olmak üzere "Deprem eylem planı" hazırlayacağız.
Bandırma'da akademisyenlerden oluşan ve alanında uzman kişilerin bulunduğu  "Bilim Kurulu" 'nu kurarak çalışmalarımızı en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Gerçekleşecek bir deprem öncesinde yetersiz toplanma alanlarını artan nüfusumuz sebebi ile daha da artıracağız yeni toplanma alanları belirleyeceğiz.

Bandırma Belediyesi olarak ücretsiz yapı tarama testi gerçekleştireceğiz. Çıkan sonuçlar neticesinde gerekli önlemleri almak adına Bakanlık ile ilgili girişimlerde bulunacağız  

Bu değerlerin belirlenmesi için ofiste zemin ve depremsellik verilerinin tespit edilmesi, sahada ise;

-  Kolon sıvasının kaldırılarak beton yüzey sertliğini ölçmek amacıyla beton çekici okuması,

-  Kolon betonunun sıyrılarak donatı çapı ve korozyon belirlemesi,

-   Kolon-kiriş ve kat ölçüleri alınarak kat planının çıkarılması,

- Duvar tarama cihazı ile kolon-perde donatı aralıklarının belirlenmesi,

- Düzensizlik durumlarının ve bina dış ölçülerinin tespiti, işlemleri yaparak veri toplayacağız. Bu veriler bir algoritma ile analiz edilerek her bina için “deprem güvenlik oranı” tespit edeceğiz. Binada yapılan tespitlerden sonra durumuna göre oluşturulan ekipler ile, tamirat işlemlerini gerçekleştireceğiz."

                    İsmail Ömür AŞIK 
Bağımsız Bandırma Belediye Başkan Adayı



Faruk Candan
27.11.2023 18:51:07
Bravo bu çocuktan olur Bandırma arkasında durursa çok güzel projeleri hayata geçirecektir. Kim depremi gündemine aldı şimdiye kadar hep geçiştirme.

Anıl Balcı
27.11.2023 19:04:33
Bandırma neye hazır ki? Deprem riski hep göz önünde umarım genç kardeşimiz seçilir o vakit bu söylemlerini yerine getirir. Seçilemese bile seçilecek başkana rehber kılavuz örneği niteliğinde bir eylem planı tebrikler.

Ece Şimşek
27.11.2023 19:10:18
Hadi inşallah depremden çok korkuyoruz Malatya, Kahramanmaraş depreminde bir çok sevdiğimiz arkadaşımız vefat etti. İsmail kardeşimizin değindiği noktalar çok önemli başarılı olmasını umut ediyorum

Veysel Karadağlı
27.11.2023 19:27:44
Bu sefer belediye başkanı için zorlu bir seçim dönemi olacak İsmail sevilen sayılan chpde yıllarca amiyane tabirle eşek gibi çalışmış meydanlarda mücadele vermiş sonrasında görüş farklılıklarını dolayı partiden ayrılmış halkta karşılığı olan kardeşimiz yanındayız kardeşim desteğimiz seninle.

FİGEN BOZ
27.11.2023 19:49:09
Bandırma da PASAKENT PAŞA BAYİR HACİYUSUF VAR BUNU HER GELEN BASKAN YAPİYOR ZENGİN KESİME ÇOK HİZMET VERİLİYOR BEN OY KULLANMİCAM

Cem Turan
28.11.2023 09:00:26
Kardeşim Allah yolunu açık etsin Halka verdiğin sözleri unutma yeter bizim gönlümüz seninle herzaman yanındayız

Bahri Ovalı
28.11.2023 09:58:52
Bu gencin geleceği parlak Allah yolunu açık etsin desteğimiz seninle İsmail Başkan

Emir Kara
28.11.2023 11:28:23
İsmail kardeşimizin kıymetini Chp Bandırma bilemedi ancak biz onu asla yalnız bırakmayacağız bizimde sözümüz söz İsmail kardeşim! Ne Dursun ne Tolga tek çare İsmail Aşık

Mehmet Salim
28.11.2023 12:53:21
Ne belediye başkanının ne diğer adayların gündeminde deprem faaliyet çalışması İsmail Ömür Aşık hazır ve donanımlı konumda 20 yıl kaybettik Bandırma'da daha kaybedecek zamanımız yok bu çocuktan olur ya! Bağımsız aday her kesime her kişiye hitap ediyor şans verelim derim.

Hasan Erdem
28.11.2023 14:18:45
İsmail kardeş düşüncelerin her ne kadar güzel olasa da insanlar bir o kadar kalleş.

Cem Turan
4.03.2024 22:01:44
Başkanım deprem kapıda dedikleriniz bir bir çıkıyor fakat şuana kadar siz hariç başka bu konuyu ortaya atan yada üzerine çalışmalar yapan yok bir an önce kazanır kazanmaz kolları sıvayın yoksa çok geç olabilir hayırlı seçimler hepimize

Anahtar Kelimeler: Bandırma Deprem' hazır ?
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı